Cu trei zile înainte de încoronarea sa, regele Charles III a inaugurat, miercuri, printr-o petrecere în grădina Palatului Buckingham, începerea festivităţilor dinaintea ceremoniei sale regale, programată sâmbătă la Westminster Abbey din Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de a-şi întâmpina oaspeţii în grădinile Palatului Buckingham, regele Charles şi regina consoartă Camilla i-au salutat pe mulţi britanici adunaţi în jurul reşedinţei regale.

Cuplul regal a primit apoi numeroase personalităţi precum Ducele de Edinburgh, Prinţul Edward şi pe soţia sa Sophie, sau cântăreţul Lionel Richie, care urmează să cânte la concertul de încoronare organizat duminică, 7 mai, la Castelul Windsor.

 

La eveniment au fost invitaţi şi aleşi locali, şefi de asociaţii sau cei care au primit distincţii onorifice acordate din partea reginei Elizabeth II.

O tradiţie a Coroanei Britanice, petrecerile în grădină sunt de obicei organizate de suveran în fiecare an, vara, cu trei recepţii la Palatul Buckingham şi una la Palatul Holyroodhouse din Scoţia.

După cum este obiceiul, aceste petreceri sunt organizate în fiecare an în beneficiul asociaţiei Not Forgotten, o organizaţie de caritate pentru veterani, administrată de prinţesa Anne.

Următoarea petrecere în grădină va avea loc pe 9 mai la Palatul Buckingham. Ducesa de Edinburgh, Sophie, a primit, de asemenea, permisiunea specială de la rege pentru a găzdui o nouă recepţie pentru organizaţia de caritate Not Forgotten, pe 16 mai, la reşedinţa regală.

O ultimă petrecere în grădină va urma la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh pe 4 iulie, în timpul „Săptămânii Holyrood”, o obligaţie anuală de vară în timpul căreia Charles III va călători în Scoţia timp de o săptămână.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.