HipTrip Film Festival, târgul de carte Kilipirim, Festivalul Naţional de Teatru (FNT), Zilele Filmului Irlandez, precum şi premiere cinematografice care marchează sărbătoarea Halloween au loc weekendul acesta în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iubitorii de carte vor putea participa la ediţia de toamnă târgului de carte Kilipirim, până duminică, în intervalul orar 10.00 - 21.30, la etajul al doilea al Unirea Shopping Center. Accesul la târg este liber, iar oferta cuprinde mii de volume, între acestea aflându-se cărţi ale mai multor autori laureaţi cu premiul Nobel, ale căror preţuri pornesc de la 5 lei, dar şi pachete speciale, tombole şi reduceri generale care încep de la 30% şi ajung până la 90%.

În cea de-a doua zi a festivalului Zilele Filmului Irlandez, vineri, la cinema Elvire Popesco, va rula comedia ”Sing Street” (2015), în regia lui John Carney, precum şi scurtmetrajul ”Stutterer” (2015), de Benjamin Cleary, film recompensat cu premiul Oscar. Proiecţiile vor începe la ora 20.00, iar accesul se va face pe bază de bilet. Toate filmele vor fi subtitrate în limba română.

HipTrip Film Festival, eveniment aflat la cea de-a treia ediţie, are loc la Cinema Eforie şi Cinemateca Union până duminică şi din selecţia căruia fac parte filme de scurt metraj, animaţii pentru copii şi social trips.

În cinematografele din România vor putea fi văzute, în acest weekend, în premieră, thrillerul ”The Accountant”, cu Ben Affleck în rolul principal, regizat de Gavin O'Connor, şi comedia ”Afacerea Est”, o coproducţie România-Lituania-Republica Moldova, în regia lui Igor Cobileanski, care a fost inclusă în selecţia oficială a Tallinn Black Nights Film Festival.

Pentru a marca sărbătoarea Halloween, în cinematografele româneşti vor mai rula, în premieră, filmele horror ”Ouija/ Ouija: Origin of Evil”, care a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, săptămâna trecută, cu încasări de peste 14 milioane de dolari, de vineri până duminică, şi ”Camera terorii/ The Disappointments Room”, un thriller supranatural cu Kate Beckinsale, regizat de D.J. Caruso.

De vineri până duminică, în ultimele zile ale Festivalului Naţional de Teatru, vor fi jucate spectacole precum ”Kafka.5 vise”, după scrieri de Franz Kafka, în dramatizarea, regia, decorul şi light design-ul lui Dragoş Galgoţiu, produs de Teatrul Odeon din Bucureşti, vineri şi sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Studio a Teatrului Odeon, şi ”Micul Prinţ”, de Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Peter Kerek, produs de Teatrul German de Stat Timişoara, la Sala Majestic a Teatrului Odeon.

Sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00, respectiv, 20.00, se va juca spectacolul de teatru-dans ”L'Om DAdA”, de Gigi Căciuleanu, produs de TNB, în Sala Atelier a naţionalului bucureştean. În aceste două zile, de la ora 19.00, în Sala Mare a instituţiei teatrale va putea fi văzut spectacolul ”Livada de vişini”, de A.P.Cehov, în adaptarea scenică şi regia lui Lev Dodin, produs de Teatrul Maly Drama - Théâtre de l'Europe, Sankt-Petersburg, Rusia.

După un an de la tragedia din clubul Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, mai multe trupe vor concerta, de vineri până duminică, în cadrul evenimentului caritabil #3010 Festival, organizat de Asociaţia Colectiv GTG 3010, la Berăria H din Bucureşti. Vor uca pe scenă trupele Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton Unplugged, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Cămărăşan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters şi 7 Semne.

Biletele se găsesc pe iabilet.ro, eventbook.ro, eventim.ro. Un bilet pentru o zi costă 50 de lei, iar un abonament - 100 de lei. Banii din vânzarea biletelor vor fi folosiţi pentru decontarea tratamentelor victimelor incendiului din Colectiv.   

Duminică, o parte dintre răniţi şi Asociaţia Promusic Events organizează evenimentul caritabil ”Nouă ne pasă”, la Arenele Române din Bucureşti. Printre formaţiile care vor urca pe scenă se numără Up To Eleven, Holograf şi Vama, iar banii strânşi vor fi direcţionaţi către victimele care încă au nevoie de tratament. Accesul la eveniment se face pe bază de donaţie - 60 de lei sau 100 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.