Agenda culturală a sfârşitului de săptămână este compusă din evenimente de toate genurile, de la târguri, expoziţii, până la spectacole de teatru şi premiere cinematografice, precum ”Cartea junglei” şi ”Şefa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arhiva de Imagine a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MŢR) îi invită duminică pe vizitatorii pasionaţi de imagine să îşi creeze propria expoziţie cu fotografii vechi, în cadrul proiectului ”Imaginea-Martor”, ce include ateliere de arhivare performativă, anunţă organizatorii.

Expoziţia-şantier în jurul căreia este construit întreg proiect se deschide la ora 18.00, la Sala Librărie a Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi se construieşte progresiv până la data închiderii, pe 3 iulie, prin intervenţiile vizitatorilor. Vizitatorii sunt aşteptaţi la Muzeul de la Şosea între orele 10.00 şi 18.00. Intrarea este liberă.

În acest weekend, Grand Hotel du Boulevard găzduieşte, timp de două zile, cel mai mare Târg internaţional de bijuterie contemporană din Sud-Estul Europei, la care sunt aşteptaţi peste 3.000 de colecţionari de bijuterie de autor. Amatorii de bijuterie de autor îşi pot alege piesa preferată dintre creaţiile a 3.000 de designeri.

Târgul ”100% românesc”, unde vizitatorii vor găsi produse româneşti de calitate va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, la Berăria H. Intrarea este liberă. Cei care vor trece pe la târg vor putea participa şi la o tombolă, iar câştigătorul primeşte un fotoliu sau o pernă cu motiv tradiţional de la Mobiladalin.

Casa Costa-Foru va găzdui, în perioada 15 - 24 aprilie, ”Exposiţiunea Copiilor şi a Tinerimei”, eveniment dedicat copiilor şi adolescenţilor şi ocazionat de programul ”Şcoala Altfel”. Casa se va preface într-o călătorie prin istorisirile copilăriei de ieri şi de astăzi, devenind deopotrivă spaţiu al memoriei, tărâm al imaginaţiei şi scenă pentru elevii talentaţi din oraş.

Anul trecut, în septembrie, echipa ”Dincolo de Faţade” a redeschis casa Costa-Foru. Locuinţa construită de jurnalistul şi avocatul Constantin G. Costa-Foru (1856-1935) va deveni timp de zece zile spaţiu de expunere pentru copii şi adolescenţi. Astfel, vineri, de la ora 19.30, va avea loc vernisajul expoziţiei elevei Ioana Vălimărescu. Expoziţia va conţine lucrări de pictură, grafică, ilustraţie şi ceramică.
Un atelier de cusut tradiţional cu echipa Şezătoarea Urbană va fi programat sâmbătă, de la ora 15.00, şi este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi12 ani. De la ora 17.00, va urma un tur ghidat cu povestea casei Costa-Foru. Spectacolul de teatru ”Buzunarul de pâine” de Matei Vişniec se joacă de la ora 19.30.

Violonista Sarah Chang va reveni în Capitală cu o compoziţie despre care spune că i-a marcat drumul în muzică - ”Concert no 1 in G minor”, de Max Bruch. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului, sâmbătă, de la ora 19.30. Biletele costă 75, 100, 150 şi 250 de lei.

Ziua de duminică se anunţă la fel de bogată în evenimente dedicate şi copiilor. Astfel, muzeograful şi colecţionarul de poveşti Georgiana Vlahbei îi invită pe cei mici, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, la Atelier de născocit jocuri şi poveşti armâneşti. Ioana Balaşa, flautistă la Filmarmonica ”George Enescu” din Bucureşti, va susţine un recital de flaut, de la ora 19.00.

Iubitorii de teatru au de ales între spectacole longevive ale Naţionalului bucureştean precum ”Cinci femei de tranziţie” şi cele din programul 9G.

La Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) sunt programate, vineri, de la ora 19.00, spectacolele ”Terorism”, în Sala Atelier, regizat de Felix Alexa, şi ”Magic National” la Sala Mare, în regia lui Ion Caramitru, dar şi ”After Hours” la Sala Mică, de la ora 20.00.
Spectacolele ”Toţi fiii mei”, în regia lui Ion Caramitru, se joacă de la ora 19.00, ”20 de ani de Siberia”, regizat de Sorin Misirianţu şi ”Carte de vizită”, un one-man show de Eugen Cristea se joacă sâmbătă. ”Cinci femei de tranziţie”, la Sala Pictură, un spectacol scris şi regizat de Rodica Popescu-Bitănescu, a fost programat la ora 20.00, iar la Sala Mică a Naţionalului se joacă de la aceeaşi oră ”Hotel Europa”, spectacol care face parte din programul 9G, regizat de Andrei Raicu.

Duminică, de la ora 11.00, Sala Media a TNB va fi ocupată de copii pentru spectacolul ”Valsul Florilor”, iar de la ora 19.00, la Sala Atelier, se joacă ”Fata din curcubeu”, de Lia Bugnar . 

La Teatrul Odeon, poate fi văzut, vineri, spectacolul ”Un tramvai numit dorinţă”, la Sala Majestic, în regia lui Dinu Cernescu, de la ora 19.00. 

La Teatrul de pe Calea Victoriei mai sunt programate spectacolele ”Casanova”, în regia lui Dragoş Galgoţiu, sâmbătă, şi recitalul de flaut şi pian ”La vida loca”, de la ora 19.00.

Teatrul Bulandra prezintă, vineri şi sâmbătă, de la ora 19.00, spectacolul ”Cutia Pandorei”, regizat de Felix Alexa, la Sala Liviu Ciulei.

Teatrul Masca prezintă, în acest weekend, trei dintre ultimele cinci reprezentaţii ale stagiunii de interior 2015-2016: “Fior d’amor în Bucuresci”  - vineri, de la ora 19.30, ”Ulciorul sfărâmat” - sâmbătă, de la ora 19.00 şi ”Căsătoria”  - duminică, de la ora 19.00, ambele regizate de Mihai Mălaimare.

Spectacolul ”Avarul îndrăgostit”, regizat de Vlad Massaci, se află în programul Teatrului de Comedie, la Sala Radu Beligan, vineri, de la ora 19.00.

”Acasă la tata” se va juca duminică, la Sala Radu Beligan, de la ora 19.00, iar spectacolul-laborator ”Cea mai puternică”, condus de Antoaneta Cojocaru, la Sala Nouă.

Dintre premierele cinematografice care vor avea aloc în acest sfârşit de săptămână se află ”Cartea Junglei/ The Jungle Book”, ecranizarea după scrierile lui Rudyard Kipling. Efectele speciale îi aduc la viaţă pe Bagheera (Ben Kingsley), Baloo (Bill Murray), Shere Khan (Idris Elba) şi Kaa (Scarlett Johansson). Filmul va rula vineri, la Cinema City Mega Mall, de la ora 18.20, 19.00, 19.40, 20.30, 21.10, 22.00, 22.40. La Cinema City Cotroceni va fi programat la orele 19.00, 19.40, 21.10, 21.50.

O comedie de familie, ”Şefa/ The Boss”, film regizat de Ben Falcone, soţul actriţei principale, Melissa McCarthy, a ajuns vineri pe ecranele din România. Filmul rulează vineri la Cine Grand Titan de la orele 19.45 şi 22.00, iar sâmbătă, la Grand Cinema & More, de la orele 11.55, 14.40, 18.35, 20.00, 21.00, 22.25.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.