Oferta culturală al acestui sfârşit de săptămână, în Bucureşti, include premierele cinematografice ”Angrie Birds/ The Angry Birds Movie” şi ”Mamă, ce zi/ Mother’s Day”, două spectacole în premieră ale Teatrului Masca, concertul de jazz susţinut de Paolo Fresu & Ralph Towner, Art Safari, Festivalul de arte vizuale Unfinished şi Semi-maratonul Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinefilii pot viziona, vineri, în premieră, animaţia ”Angrie Birds/ The Angry Birds Movie”, inspirată de celebrul joc Rovio,  cu personaje ale căror voci sunt interpretate de Jason Sudeikis, Peter Dinklage, Danny McBride şi Josh Gad.

O altă premieră cinematografică care va putea fi vizionată, vineri, pe ecranele româneşti, este ”Mamă, ce zi/ Mother’s Day”. Comedia de familie, regizată de Garry Marshall, are în distribuţie actriţele Jennifer Aniston, Julia Roberts şi Kate Hudson.

Sâmbătă, de la ora 20:00, la Sala Radio, va avea loc o premieră pentru scena jazz românească - concertul Paolo Fresu & Ralph Towner. Trompetistul italian, care are la activ peste 300 de înregistrări, va interpreta alături de multi-instrumentistul de origine americană Ralph Towner compoziţii de pe albumele ”Chiaroscuro” (2010), ”Songlines/Night & Blue” (2010) şi ”Desertico” (2013). Preţurile biletelor variază de la 95 la 165 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală, iar acestea pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim.

Iubitorii de artă pot vizita Art Safari 2016 până duminică, 15 mai. Pavilionul de artă Bucureşti - Art Safari reuneşte galeriile de artă contemporană, atât din România, cât şi din mediul internaţional, precum şi o Expoziţie Centrală, care aduce în prim-plan noile direcţii de curatoriat muzeal din România. Expoziţia Pavilionul de Artă-Art Safari se întinde pe 4.800 de metri pătraţi şi adună 5.000 de obiecte din 60 de galerii din ţară şi din străinătate.

Pictura ”Fetiţa cu funda roz”, una dintre cele mai de preţ lucrări ale lui Nicolae Tonitza, va fi expusă pentru prima dată în public la Art Safari 2016, începând de vineri şi până la finalul evenimentului, au anunţat organizatorii.

În acest weekend, organizatorii Festivalului de arte vizuale Unfinished vor deschide cortul de la Universitate, unde cei interesaţi de eveniment vor putea testa gadget-urile HTC Vive şi HTC 10, pe bază de programări. Festivalul Unfinished, care are loc până în 29 mai, organizat de Fundaţia Eidos, este urmare a succesului înregistrat de turneul expoziţional World Press Photo, precum şi de celelalte programe derulate de fundaţie în ultimii trei ani.

La Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti pot fi văzute, sâmbătă, spectacolele ”Micul infern” (Sala Studio), în regia lui Mircea Cornişteanu, de la ora 19:30, şi ”L`Om Dada” (Sala Atelier), un spectacol coregrafic de Gigi Căciuleanu, de la ora 20:00.

Duminică seara, la naţionalul bucureştean sunt programate spectacolele ”Toţi fiii mei” (Sala Mare), regizat de Ion Caramitru, de la ora 19:00, ”Royal Fashion” (Sala Studio), de Dan Puric, şi ”L`Om Dada” (Sala Atelier), de la ora 20:00.

Teatrul Masca a programat pentru vineri, de la ora 19:00, premiera spectacolului  ”We’ ll love Will”, regizat de Mihai Mălaimare. Totodată, se va juca spectacolul ”Zidul”, în regia lui Mihai Mălaimare.

Sâmbătă, de la ora 19:00, se va juca premiera spectacolului ”A fost odată ca niciodată”, regizat de Mihai Mălaimare, în Parcul Cişmigiu. O altă reprezentaţie va avea loc duminică, de la ora 19:00.

La Teatrul Odeon vor putea fi văzute spectacolele ”Şefele”, în regia lui Sorin Militaru, sâmbătă, de la ora 19:00, şi ”Natură moartă cu nepot obez”, regizat de Eugen Făt, duminică, de la ora 19:00. Ambele spectacole se joacă la Sala Majestic.

Teatrul Bulandra a programat pentru vineri, de la ora 19:00, spectacolul ”Obiceiuri necurate”, regizat de Mihai Constantin, la Sala Liviu Ciulei. Sâmbătă, de la ora 20:00, se va juca ”Dumnezeu iubeşte”, regizat de Ioana Petre, la Sala Liviu Ciulei Laborator.

Duminică, de la ora 19:00, la Teatrul Bulandra vor putea fi văzute spectacolele ”Arta”, în regia lui Cristi Juncu, la Sala Liviu Ciulei, şi ”Măscăriciul”, regizat de Horaţiu Mălăele, la Sala Toma Caragiu.

La Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan, vor putea fi văzute spectacolele ”Bani din cer”, în regia lui Horaţiu Mălăele, sâmbătă, ”Steaua fără nume”, regizat de Vlad Massaci, duminică. Ambele spectacole vor începe la ora 19:00. La Sala Studio, se va juca spectacolul ”Dur”, regizat de Vlad Massaci, sâmbătă, de la ora 19:30.

”Un minut de dans sau Uf!!!”, spectacol creat şi jucat de Gigi Căciuleanu, se va juca vineri, pe scena Teatrului Mic, de la ora 20.00. Marele coregraf Gigi Căciuleanu, născut pe 13 mai, joacă de ziua lui, la 50 de ani de la debutul său pe această scenă. Muzica îi apartine lui Paul Ilea. Dansatori vor fi Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Irina Ştefan şi Răzvan Stoian, iar asistent coregrafie, Lelia Marcu - Vladu.

Duminică, creatoarea de modă Adina Buzatu şi Chef Adrian Hădean vor alearga pentru copiii sprijiniţi de Fundaţia Hope and Homes for Children, în timp ce Cornel Ilie, Oana Tache şi Ioana Ginghină vor alerga pentru echipa Salvaţi Copiii, pentru a susţine cauza copiilor născuţi prematur, unul dintre programele mari ale organizaţiei. Înscrierile pentru ediţia din acest an a Semi-maratonului Bucureşti sunt în desfăşurare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.