Recitalul pe care cântăreaţa americană Madonna ar trebui să îl susţină sâmbătă, în finala Eurovision de la Tel Aviv, este pus sub semnul întrebării, deoarece artista nu a semnat încă un contract cu organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit BBC, producătorul concursului, Jon Ola Sand, a declarat luni: „European Broadcasting Union nu a confirmat niciodată că Madonna va cânta. Dacă nu avem un contract semnat, ea nu poate cânta pe scena noastră”.

Recitalul Madonnei la Tel Aviv a fost anunţat, în luna aprilie, de reprezentanţii ei din Statele Unite şi Marea Britanie.

Ei au precizat că vedeta va interpreta două piese pe scena concursului muzical, una de pe cel mai recent album, „Madame X”, şi o alta mai veche.

La acel moment, organizatorii au spus că nu există o decizie finală, însă acest lucru părea a fi o formalitate.

Sand, care produce show-urile Eurovision din 2010, a spus că negocierile sunt încă în curs. „Suntem într-o situaţie puţin ciudată. Avem un artist care ar vrea să participe la Eurovision Song Contest şi pe care am vrea să îl primim pe scena. Dar, pentru asta, avem nevoie de un cadru. Acum suntem în ultima fază a negocierilor, dar dacă săptămâna aceasta nu va fi semnat un contract, ea nu va urca pe scenă”.

Potrivit Jerusalem Post, Madonna va ajunge miercuri la Tel Aviv pentru a începe repetiţiile.

Organizatorii nu au precizat ce vor pregăti în eventualitatea în care ea nu va cânta.

Ediţia de anul acesta a Eurovision, a 64-a, are loc în Israel după ce anul trecut Netta a câştigat concursul cu piesa „Toy”.

Numeroase personalităţi au insistat, inclusiv printr-o petiţie, ca acest eveniment să nu aibă loc în Israel, din cauza „sistematicei încălcări a drepturilor omului de către Israel în cazul palestinienilor”. Între ele s-au numărat Peter Gabriel şi Vivienne Westwood, trupa Wolf Alice şi Roger Waters, Julie Christie şi Mike Leigh.

Eurovision 2019 începe marţi, la Tel Aviv, iar România, care va participa pentru a 20-a oară la concurs, va fi reprezentată de Ester Peony în a doua semifinală, programată pentru joi. Finala va avea loc sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.