Lungmetrajul danez „Queen of Hearts/ Dama de Cupă”, o controversată poveste de dragoste, va fi lansat în premieră în România pe platforma TIFF Unlimited.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul cu Trine Dyrholm în rol principal va fi disponibil din 25 noiembrie.

În contextul pandemiei, când sălile de cinema sunt închise, compania de distribuţie Transilvania Film şi-a adaptat calendarul, astfel că va lansa drama psihologică „Dama de cupă” direct online, pe platforma TIFF Unlimited.

Filmul va fi disponibil pe unlimited.tiff.ro pentru publicul larg în sistem pay-per-view, cu un bilet digital care costă 15 lei şi care este valabil 72 de ore.

„Dama de cupă” va avea şi două avanpremiere online: pe 22 noiembrie, pe platforma Cinema Elvire Popesco (Elvire Chez Vous) şi pe 23 noiembrie, pe a Cinema Arta din Cluj (Arta – Acasă).

Povestea o are în centru pe Anne (Trine Dyrholm), o avocată de succes specializată în drepturile copiilor şi adolescenţilor, a cărei viaţă de familie pare perfectă alături de Peter (Magnus Krepper), soţul ei, medic, şi de cele două fiice gemene ale lor. Când Gustav (Gustav Lindh), fiul adolescent al lui Peter dintr-o căsătorie anterioară, se mută cu ei, lucrurile iau o turnură nesănătoasă şi Anne face unele alegeri periculoase care ameninţă să îi distrugă căsnicia şi cariera. „Dama de cupă” explorează, pas cu pas, construirea unui secret de familie, în care sfidarea destinului, dorinţa carnală şi minciunile vinovate contribuie la crearea unei dileme morale tragice.

„În «Dama de cupă» o femeie puternică ia o serie de decizii care pot avea consecinţe inimaginabile pentru ea şi cei dragi. Filmul cercetează cât de departe suntem dispuşi să mergem atunci când facem astfel de alegeri, astfel încât viaţa noastră să nu fie dată peste cap”, a declarat May el-Toukhy, regizoarea filmului. „În domeniul ficţiunii avem tendinţa de a spune poveşti despre binele din rău, dar rareori ne oprim asupra răului din bine, deşi acesta din urmă conţine şi el adevăruri eterne despre comportamentul uman”.

Lungmetrajul a avut premiera mondială anul trecut la Sundance Film Festival, unde a câştigat premiul publicului. Printre distincţiile obţinute între timp se numără premiul pentru regie la TIFF, trei premii la Göteborg Film Festival şi nouă trofee la Premiile Academiei Daneze de Film, inclusiv pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu, cea mai bună imagine şi cea mai bună actriţă.

TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, disponibilă online şi în aplicaţiile iOS şi Android (mobile şi TV), cu un catalog de filme independente, premiate, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.