Filmul live-action "Mulan" (Disney) a devenit teren de luptă împotriva regulilor guvernării autoritare de la Beijing după ce vedeta sa, Crystal Liu Yifei, născută în China, a redistribuit un mesaj de propagandă al Chinei prin care este susţinută reacţia forţelor de ordine la adresa protestatarilor din Hong Kong, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe platforma de socializare Weibo, asemănătoare Twitter, unde Liu are aproape 66 de milioane de fani, actriţa a republicat: "Sprijin Poliţia din Hong Kong; mă poţi bate acum", în chineză, şi "Ce ruşine pentru Hong Kong", mai jos, în engleză. 

Ea a redistribuit şi hashtagul: "Sprijin de asemenea Poliţia din Hong Kong", alături de o inimă şi un emoji cu braţul ridicat. Mesajul a fost apreciat de 78.000 de ori de când a fost publicat joi şi răspândit de aproape 69.000 de ori. Cele mai multe dintre comentarii au cam acelaşi mesaj: "Te iubesc, şi eu îi sprijin!". 

Instagram, Facebook şi Twitter, toate sunt interzise de regimul strict de cenzură din China dar pe toate aceste reţele au fost publicate hashtaguri "#BoycottMulan". 

Comentariile publicate pe pagina de Instagram a lui Lui sunt o confruntare de opinii între susţinătorii Beijingului şi Hong Kong--ului.

Un fan a scris: "Liu Yifei, eşti actriţa din Mulan, cum ai ajuns să sprijini britalitatea Poliţiei din Hong Kong, în special îndreptată împotriva femeilor?". 

Hong Kong este o regiune mult prea mică (7 milioane de rezidenţi) faţă de populaţia de 1,4 miliarde a Chinei continentale, dar cei care susţin boicotul speră să obţină susţinere internaţională faţă de demonstraţia prodemocraţie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.