Proprietatea lui Sting din Italia este implicată într-o investigaţie a poliţiei, după ce acolo au fost descoperiţi aproximativ 40 de muncitori migranţi care lucrează ilegal, iar starul britanic se arată ”îngrijorat” de acest fapt, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sting a transmis că este ”întristat şi îngrijorat”, după ce au apărut informaţii privind faptul că mai mulţi migranţi ilegal au fost descoperiţi muncind pe proprietatea pe care cântăreţul o deţine în Italia, în apropiere de Florenţa.

Pe cele 350 de hectare sunt cultivaţi măslini, viţă de vie şi pomi fructiferi. Muncitorii, cărora nu li s-au acordat permise de lucru şi dreptul de a locui în Italia, ar fi fost recrutaţi de liderii unor reţele de trafic şi, cu ajutorul unei firme, trimişi să lucreze în Toscana.

Procurorii italieni cred că proprietarii nu au ştiut că muncitorii trimişi nu au forme legale, potrivit Daily Telegraph.

Fostul lider al formaţiei Police a spus că este ”întristat şi îngrijorat” să afle că o companie independentă care are în arendă o parte din terenurile sale este implicată în astfel de practici.

”Mă aştept ca legea italiană să îşi facă treaba şi să aducă problema în faţa justiţiei. Cum această companie nu are nicio legătură cu activitatea noastră, probabil, cum numele meu a apărut pe primele pagini ale ziarelor italiene, va pune în centrul atenţiei practicile de muncă inacceptabile din industria vinului”, a declarat Sting.

Aproximativ 40 de muncitori ale căror cereri de azil nu au fost procesate au fost angajaţi anul trecut pentru a munci pe proprietatea starului, potrivit declaraţiilor făcute de procurorul Antonio Sangermano pentru The Telegraph.

Se pare că 11 persoane sunt cercetate pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv fraudă comercială şi eliberarea de acte false.

”Sting nu are cunoştinţă despre ce s-a întâmplat şi credem că nici nu se afla în Italia la acel moment. Nu face parte din ancheta noastră, dar îi căutăm pe cei care au făcut angajările pentru proprietate”, a spus Sangermano.

Sting, pe numele său real Gordon Sumner, deţine de 16 ani o proprietate în afara oraşului Figline Valdarno, în apropiere de Florenţa. Un magazin vinde numai produse crescute şi făcute pe această proprietate, inclusiv ulei, măsline, legume, fructe, miere şi salam. Unul dintre vinurile roşii produse pe proprietatea lui Sting, numit Sister Moon, după unul dintre cântecele sale, a fost inclus anul acesta în top 100 al celor mai bune vinuri italiene.

Gordon Matthew Thomas ”Sting” Sumner, născut pe 2 octombrie 1951, este muzician, cântăreţ, compozitor şi actor. A fost compozitorul principal, solistul şi basistul trupei The Police, din 1977 până în 1984, înainte de a-şi lansa o carieră solo de succes. În anul 2000, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, iar în 2003 a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în calitate de membru al trupei The Police. Tot în 2003, Sting a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, la Palatul Buckingham, cu medalia Ordinului Imperiului Britanic în rang de Comandor (CBE).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.