Producătorul Quincy Jones a declarat într-un interviu acordat Vulture că Michael Jackson a furat mai multe piese, iar Paul McCartney şi Ringo Starr sunt cei mai slabi muzicieni din lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La aproape 85 de ani, Quincy Jones, care are în palmares 28 de premii Grammy, spune că se simte mai creativ ca niciodată, de când a renunţat, în urmă cu doi ani, la a consuma alcool. „Am încetat să mai beau în urmă cu doi ani şi mă simt ca la 19 ani. Nu am fost niciodată mai creativ”. 

Vorbind despre The Beatles, el a făcut referire la Paul McCartney şi Ringo Starr. „Paul a fost cel mai prost basist pe care l-am auzit vreodată. Iar Ringo? Nici nu vreau să discut despre asta”.

Producătorul şi-a amintit o întâmplare de la înregistrările de studio cu The Beatles, când Ringo „a petrecut trei ore pentru un solo de patru măsuri... nu i-a reuşit”.

Jones l-a chemat pe bateristul jazz Ronnie Verrell, în timp ce Ringo Starr părăsise studioul să mănânce. „Ronnie a venit şi, în 15 minute, l-a făcut. Ringo s-a întors şi a spus «George, poţi să mai pui o dată să ascult?». George a pus, iar Ringo a afirmat: «N-a sunat atât de rău». Şi eu i-am zis: «Da, pentru că nu eşti tu». Un tip minunat, de altfel”.

Producătorul nu a avut cuvinte prea bune nici despre Michael Jackson. Este de părere că scuzele folosite de star privind operaţiile plastice la care fusese supus erau „un rahat” şi a spus că „a furat mai multe cântece”.

„Notele nu mint, omule”, a spus el, adăugând că Jackson era „machiavelic şi lacom”.

Născut pe 14 martie 1933, în Chicago, Quincy Jones este producător muzical, dar şi actor, dirijor şi compozitor. Cu o carieră de peste şase decenii, el a primit 79 de nominalizări la premiile Grammy, şi a primit 28 de trofee, inclusiv Grammy Legend Award în 1991. A făcut parte - ca trompetist - din trupa lui Dizzy Gillespie, şi-a format propriul grup - The Jones Boys, iar în 1964 a devenit vicepreşedinte al Mercury Records. A scris muzică pentru peste 30 de filme, primul fiind „The Pawnbroker” (1964), regizat de Sidney Lumet.

În 1968 a fost primul afro-american nominalizat de două ori la premiile Oscar, pentru muzica din filmele „Banning” (pentru care a colaborat cu Bob Russell) şi „In Cold Blood”. Trei ani mai târziu, a devenit primul afro-american director muzical al ceremoniei premiilor Academiei de film americane. A colaborat, între alţii, cu Frank Sinatra şi Michael Jackson. Cu Jackson a lucrat la albumele „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982) şi „Bad” (1987), dar şi la piesa „We are the World” (1985). A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2013 şi desemnat de revista Time unul dintre cei mai influenţi muzicieni de jazz ai secolului 20.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.