Înainte de The Beatles, Paul McCartney şi-a cumpărat chitara bas electrică Höfner „preferată” pentru doar 30 de lire sterline de la Steinway Musikhaus din Hamburg. Acum, producătorul german de instrumente a lansat o căutare - numită The Lost Bass Project - invitând pe oricine să împărtăşească informaţii despre locul unde se află chitara, care a fost văzută ultima dată înainte de destrămarea trupei în urmă cu mai bine de 50 de ani, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru aproximativ 30 de lire sterline, am găsit acest bas de vioară Höfner”, a declarat McCarney, în vârstă de 81 de ani. „Şi pentru mine, pentru că eram stângaci, mi s-a părut mai puţin stupid, pentru că era simetric. M-am apucat de asta. Şi odată ce l-am cumpărat, m-am îndrăgostit de el”.

De la Clubul Top Ten din Hamburg în 1961 până la primele înregistrări ale trupei pe Abbey Road, basul, folosit între 1961 şi 1963, se aude pe „Love Me Do”, „She Loves You” şi „Twist and Shout”.

„Nu este suficient doar acest lucru pentru a recupera acest bas?”, a declarat Nick Wass, care a lucrat timp de 12 ani ca manager de marketing şi dezvoltator de chitare electrice la Höfner.

În cadrul campaniei au fost distribuite fotografii ale basului original, împreună cu informaţii care urmăresc instrumentul de la achiziţie şi până la dispariţia sa, precum şi modul în care se pot depista falsurile.

„Ştiu, pentru că am vorbit cu el despre asta, că Paul ar fi atât de fericit - încântat - dacă acest bas ar putea ajunge înapoi la el”, a declarat Wass, care caută basul alături de un producător TV care a condus anterior investigaţii la BBC şi Channel 4.

„Deşi nimeni nu ştie cu adevărat ce s-a întâmplat cu basul, este foarte probabil să fi fost furat. Până în prezent, rămâne un mister”, a declarat Wass. „Dar cineva, undeva, ştie ce s-a întâmplat cu acest bas şi unde se află acum. Această informaţie există, dacă doar persoana potrivită ar ieşi în faţă”.

„Am avut un Höfner încă de când am început, dar cel vechi este în continuare preferatul meu”, spunea McCartney în 1966.

În 1963, chitara lui John Lennon folosită pentru a compune „I Want to Hold Your Hand”" a dispărut în timpul spectacolului de Crăciun al trupei de la Finsbury Park. Ulterior, aceasta a reapărut 51 de ani mai târziu, fiind vândută pentru suma colosală de 1,9 milioane de lire sterline (2,4 milioane de dolari) la o licitaţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.