Compania General Mills, producătorul cerealelor Cheerios, a fost aspru criticată din cauza unui omagiu adus cântăreţului american Prince prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter, pe care fanii artistului l-au considerat ”lipsit de gust”, informează cnn.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania americană a publicat pe Twitter mesajul ”Odihneşte-te în pace” (”Rest in peace”), înlocuind punctul de deasupra literei ”i” cu un desen circular, în forma cerealelor Cheerios. 

Desenul a fost însoţit de hashtag-ul #prince.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La scurt timp după aceea, numeroase comentarii furioase sau ironice ale fanilor lui Prince au fost publicate pe Twitter, obligând compania americană să şteargă acel mesaj.

”Oameni buni, Prince a murit! Dar, vă rog, să nu uitaţi de Cheerios”, a scris unul dintre internauţi, Andrew Nicla. 

”Dragă Univers. Te rog, dă-ni-l înapoi pe Prince şi ia-l în locul lui pe directorul general de la Cheerios. Prince, odihneşte-te în pace!”, a adăugat utilizatorul Stewart O'Brien.

”Cheerios, tot nu ţi-ai cerut iertare pentru mesajul tău cu Prince? L-ai şters şi speri că oamenii îl vor uita? Arată puţină omenie şi cere iertare!”, a spus ‎@jonhaywooduk.

Reprezentanţii companiei General Mills au spus că au dorit ”să deplângă moartea unei legende a muzicii, în oraşul ei de reşedinţă”.

”Dar, destul de repede după aceea, am decis să nu voiam ca mesajul nostru de pe Twitter să fie interpretat eronat şi l-am şters din respect pentru Prince şi pentru cei care plâng moartea lui”, a precizat compania americană într-o declaraţie de presă, citată de CNN. 

Cântăreţul Prince a murit, joi, la vârsta de 57 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără cântece precum ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy” şi ”When Doves Cry”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

A câştigat şapte premii Grammy şi a cântat în pauza galei Super Bowl din 2007, realizând cu acea ocazie unul dintre cele mai spectaculoase show-uri din cariera sa.

Albumele lansate de Prince s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original cu single-ul ”Purple Rain”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.