Producătoarea Ada Solomon şi regizorul Alexandru Solomon vor susţine un masterclass la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Jihlava, care începe marţi în Cehia, anunţă Institutul Cultural Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Cultural Român de la Praga susţine prezenţa producătoarei Ada Solomon şi a regizorilor Alexandru Solomon, Adina Popescu şi Iulian Manuel Ghervas la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Jihlava, Republica Cehă, care va avea loc în perioada 24 - 29 octombrie.

În cadrul ediţiei din acest an, producătoarea de film Ada Solomon şi regizorul Alexandru Solomon vor susţine un masterclass intitulat "Documentarul în filmul de ficţiune”, cu scopul de a explica participanţilor la programul Emerging Producers avantajele şi dezavantajele abordării documentare în realizarea filmelor de ficţiune (sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 13.00, la DIOD Cinema).

De asemenea, Institutul Cultural Român de la Praga susţine participarea regizoarei de film documentar Adina Popescu şi a regizorului Iulian Manuel Ghervas la sesiunea programului internaţional de dezvoltare şi producţie de film Ex Oriente 2017, organizat de Institutul de Film Documentar de la Praga, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar de la Jihlava.

Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Jihlava prezintă anual aproximativ 250 de filme şi se bucură de prezenţa a sute de personalităţi şi invitaţi din toată lumea, dar şi de mii de vizitatori (peste 40.000 la ediţia jubiliară din 2016), fiind cel mai important eveniment de acest tip din Europa Centrală şi de Est. Programul pune accent pe descoperirea unor debuturi extraordinare din producţia cinematografică de film documentar. În cele 7 secţiuni ale competiţiei spectatorii pot urmări filme ale unor producători debutanţi sau ale unor producători renumiţi, ocazie cu care se explorează diversitatea documentarului contemporan şi a cinematografiei experimentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.