Procurorii cer închisoarea pentru actriţa Felicity Huffman şi alţi părinţi care au dat mită a-şi înscrie copiii la universităţi americane de elită, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paisprezece persoane vor pleda „vinovat” în scandalul privind dare de mită şi alte forme de fraudă pentru admiterea la universităţi, au anunţat procurorii federali din Boston.

Huffman ar putea primi până la 20 de ani de închisoare. În schimbul mărturiei ei, procurorii federali vor recomanda pedeapsa minimă, o amendă de 20.000 de dolari şi eliberarea cu 12 luni mai devreme, însă sub supraveghere. Nu vor fi aduse noi acuzaţii.

Un judecătorul federal va lua decizia finală în ceea ce o priveşte pe Huffman şi ceilalţi acuzaţi.

„Îmi accept vina complet şi, cu regret şi ruşine, accept să îmi asum responsabilitatea pentru acţiunile mele şi voi accepta consecinţele care rezultă din acestea”, a transmis ea într-un comunicat.

Huffman şi ceilalţi părinţi au fost acuzaţi de conspiraţie de a comite fraudă prin corespondenţă şi au căzut de acord să îşi recunoască vina, au informat procurorii.

Procurorii au recomandat „cea mai mică sentinţă” pentru Huffman, iar pentru ceilalţi care au pledat „vinovat”, o pedeapsă cu închisoarea între 12 şi 18 luni.

Rick Singer, care a pledat de asemenea „vinovat”, este coordonatorul schemei, una dintre cele mai ample din istoria SUA.

Operaţiunea a fost denumită de FBI „Varsity Blues” şi are în prim-plan instituţii precum Yale, Stanford, Universitatea din California de Sud şi UCLA.

Conform anchetatorilor, actriţa Felicity Huffman a fost înregistrată în timp ce discuta cu soţul ei, actorul William H. Macy, despre fraudarea testului susţinut de fiica lor. Macy nu a fost pus sub acuzare.

Pe lângă Felicity Huffman, în scandal este implicată şi actriţa Lori Loughlin. Aceasta din urmă este acuzată că, împreună cu soţul ei, designerul Mossimo Giannulli, a plătit 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice ale lor să intre la USC (University of Southern California).

Ei nu se numără printre cei care au decis să pledeze „vinovat”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.