Judecătorul procesului în care fostul producător de film Harvey Weinstein este acuzat de viol a negat învinuirea de părtinire şi a refuzat să se recuze, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

James Burke le-a spus avocaţilor apărării: „Nu am prejudiciat în vreun fel acest caz. Fac tot posibilul să ofer clientului dumneavoastră un proces corect”.

Echipa de avocaţi care îl apără pe Harvey Weinstein în procesul de la New York, ce a început săptămâna aceasta, a transmis miercuri o scrisoare în care cerea judecătorului să se retragă din caz.

Judecătorul a fost acuzat că a făcut „comentarii inflamatorii şi prejudicioase” atunci când l-a ameninţat, marţi, pe Weinstein cu privire la folosirea telefonului mobil în sala de judecată. Judecătorul a spus că suspendă eliberarea pe cauţiune dacă Weinstein continuă să dea mesaje. În plus, el a respins cererea apărării de a suspenda temporar cazul, după ce luni a fost deschis un alt proces pe numele lui Weinstein la Los Angeles.

Burke a mai spus joi că în ciuda faptului că acuzaţiile au fost „hiperbolice”, nu reprezintă o dovadă de prejudiciu.

Joi a fost a treia zi pentru selectarea juriului, la care au convocate 120 de persoane. 

Fostul producător de film Harvey Weinstein este acuzat de viol şi agresiune sexuală. El a pledat „nevinovat” la învinuirea de a fi agresat două femei în New York. Dacă va fi găsit vinovat, mogulul de la Hollywood, premiat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love” şi cunoscut pentru filme ca „The English Patient”, „Gangs of New York” şi „Pulp Fiction”, riscă pedeapsa cu închisoare pe viaţă.

Unul dintre cei mai influenţi oameni din industria filmului, Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a căzut în dizgraţie în urmă cu mai mult de 2 ani, iar de atunci a fost acuzat de peste 80 de femei de hărţuire şi agresiune sexuală, incidente care ar fi avut loc pe parcursul a două decenii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.