Fosta soţie a lui Elvis Presley, Priscilla, a declarat, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, că legendarul star rock a fost dragostea vieţii ei, în ciuda faptului că în cele din urmă l-a părăsit, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un film despre relaţia lor turbulentă, „Priscilla”, regizat de Sofia Coppola, se bazează pe autobiografia ei din 1985, „Elvis and Me”.

Filmul descrie viaţa ei cu una dintre cele mai faimoase figuri ale secolului XX. „Nu era vorba că nu-l iubeam. El a fost dragostea vieţii mele, dar stilul de viaţă a fost atât de dificil”, a declarat Priscilla reporterilor la Veneţia, înainte de premiera mondială a filmului, în care joacă Cailee Spaeny şi Jacob Elordi.

Priscilla Beaulieu l-a întâlnit pe Elvis Presley în 1959, când ea avea doar 14 ani, iar lui îi era foarte dor de casă, fiind staţionat cu armata americană în Germania de Vest. „A fost foarte greu pentru părinţii mei să înţeleagă că Elvis ar fi atât de interesat de mine şi de ce. Chiar cred că a fost pentru că eram mai mult o ascultătoare”, a spus ea. „Elvis mi-a mărturisit în Germania tot ce avea pe suflet, temerile şi speranţele sale, pierderea mamei sale, peste care nu a trecut niciodată”, a spus Priscilla. „Oamenii cred că era vorba de sex. Nu este deloc aşa. Nu am făcut niciodată sex cu el. A fost foarte bun, foarte iubitor, dar a respectat faptul că aveam doar 14 ani”.

Elvis s-a întors în Statele Unite la scurt timp după aceea, dar cei doi au păstrat legătura, iar în 1963 a invitat-o să vină să locuiască cu el în Memphis, unde a terminat şcoala.

S-au căsătorit în 1967, au avut o fetiţă, Lisa Marie, în 1968, şi au divorţat în 1973, cu patru ani înainte ca Elvis să moară de insuficienţă cardiacă, la doar 42 de ani. „Am rămas totuşi foarte, foarte apropiaţi”, a spus Priscilla.

Filmul oferă poate cel mai întunecat portret de până acum pe ecran al lui Elvis, care o manipulează fără încetare pe Priscilla, abuzând-o verbal şi uneori ameninţând-o înainte de a încerca să se împace.

„Este foarte dificil să stai şi să priveşti un film despre tine, despre viaţa ta şi despre dragostea ta”, a declarat Priscilla, în vârstă de 78 de ani, făcând o pauză în timp ce se străduia să-şi depăşească emoţiile. „Cred că Sophia a făcut o treabă extraordinară. Şi-a făcut temele”.

Coppola a spus că s-a bazat foarte mult pe Priscilla în timp ce a pus la cale filmul. „Am încercat cu adevărat să fac filmul din punctul ei de vedere, astfel încât să putem merge împreună cu ea în această călătorie”, a declarat ea reporterilor.

Spaeny a spus că a apelat, de asemenea, la ajutorul Priscillei în timp ce se pregătea să dea viaţă pe marele ecran personajului adesea vulnerabil.

„A fost foarte generoasă cu timpul ei şi a fost foarte amabilă cu mine şi m-a sprijinit. Şi cred că dacă nu aş fi avut asta, mi-ar fi fost mult mai greu”, a spus actriţa americană.

„Priscilla” este unul dintre cele 23 de filme care concurează pentru premiul Leul de Aur la festivalul de la Veneţia, care se desfăşoară până pe 9 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.