Prinţul William şi soţia sa au transmis prin intermediul avocatului lor că cer despăgubiri de 1,5 milioane de euro de la revista Closer şi 50.000 de euro de la publicaţia La Provence, pentru publicarea fotografiilor cu ducesa de Cambridge topless, scrie Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La primul termen al procesului, ducii de Cambridge nu s-au prezentat, fiind reprezentaţi de avocatul lor care a prezentat o declaraţie transmisă de prinţul William. Acesta spune că ce s-a întâmplat în Franţa în 2012 este cu atât mai dureros pentru ei cu cât le aminteşte de ce a păţit mama sa, prinţesa Diana.

”În Septembrie 2012, eu şi soţia mea am crezut că putem merge în Franţa pentru a petrece câteva zile în vila deţinută de un membru al familiei mele şi să ne bucurăm de intimitate. Modul clandestin în care au fost făcute acele fotografii a fost şocant pentru noi şi ne-a încălcat intimitatea”, a transmis William, adăugând că felul în care au fost urmăriţi de paparazzi le aminteşte de felul în care Diana prinţesă de Wales a murt în timp ce încerca să scape de fotografi.

Avocaţii jurnaliştilor judecaţi în acest caz au declarat că ducii de Cambridge încearcă să obţină bani de pe urma celebrităţii lor amintind de nunta lor extravagantă şi foarte scumpă.

Şase jurnalişti sunt judecaţi după ce revista franceză glossy Closer şi cotidianul regional La Provence au publicat în septembrie 2012 o serie de fotografii cu ducesa de Cambridge topless. Fotografiile au fost făcute în timp ce prinţul William şi soţia lui se aflau în vacanţă în sudul Franţei, într-o reşedinţă privată deţinută de vicontele David Linley, fiul prinţesei Margaret, sora reginei Elizabeth a II-a.

Suspectaţi de încălcarea vieţii private şi complicitate, vor fi prezenţi în instanţă: Laurence Pieau, editorul-şef al revistei Closer în Franţa, Ernesto Mauri, directorul executiv al grupului Mondadori, care deţine publicaţia, şi Cyril Moreau şi Dominique Jacovides, doi fotografi din Paris, care ar fi autorii pozelor topless.

În procesul care a început săptămâna aceasta, cu o întârziere de patru luni, se aşteaptă un verdict pe 4 iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.