Prinţul Charles participă joi, la Viscri, în judeţul Braşov, la reuniunea micilor fermieri şi producători de alimente artizanale din România. Porivit Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, evenimentul din Viscri marchează sfârşitul unui sondaj lansat anul trecut de către Fundaţia România a Prinţului de Wales, în parteneriat cu Asociaţia Slow Food şi Platforma România 100, pentru identificarea tuturor producătorilor de produse naturale din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii fundaţiei s-au întâlnit cu peste 200 de fermieri şi producători din Transilvania, Delta Dunării, Bucovina, Maramureş şi Banat, reuşind să identifice în jur de 70 de produse de înaltă calitate realizate în armonie cu natura - brânzeturi, miere, peşte, uleiuri presate la rece, dar şi băuturi organice. În plus, au fost redescoperite două rase speciale de porc, faimoase pentru calitatea lor de carne şi grăsime: Mangaliţa şi Bazna.

Prinţul Charles, aflat într-o vizită în România, s-a întâlnit la Viscri cu 30 de fermieri şi producători, cu reprezentanţii fundaţiilor locale care sprijină dezvoltarea rurală, dar şi cu fostul campion român la canoe Ivan Patzaichin, care, la rândul său, a pus bazele unei fundaţii de caritate numită MILA 23, organizaţie ce sprijină patrimoniul, gastronomia şi turismul din Delta Dunării.

În 2019, Sibiu va deveni Regiunea Gastronomică Europeană, iar Fundaţia Prinţului de Wales colaborează strâns cu oficialii regiunii pentru a găsi posibilitatea de a aduce pe piaţa locală câteva dintre produsele identificate. 

Infiinţată acum trei ani, Fundaţia “România” aparţinând Prinţului de Wales a lansat diverse programe pentru conservarea patrimoniului naţional (de exemplu, în domeniul agriculturii), oferind sprijin şi pentru foşti militari. Fundaţia are sediul într-o reşedinţă reabilitată din localitatea Viscri, ce datează încă din anii 1700. Fundaţia funcţionează şi ca centru de formare pentru comunităţile rurale

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.