Etapa de demolare a vechii Pasarele Gelu care traversează Canalul Bega din Timişoara s-a terminat, iar acum a început construcţia noii pasarele. Aceasta este o investiţie a Primăriei Municipiului Timişoara finanţată integral de la bugetul local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrarea de la pasarela Gelu – Crizantemelor intră în următoarea etapă de execuţie, cea a construcţiei noului pod pietonal şi velo. Cel vechi a fost complet demolat, din cauza stării avansate de degradare a elementelor de rezistenţă. Practic, noul pod va fi uşor accesibil atât pietonilor şi bicicliştilor, cât şi persoanelor cu mobilitate redusă. Amenajăm insule de verdeaţă şi iluminat public arhitectural”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Primăriei Timişoara.

Până în prezent, reţeaua electrică a fost mutată pe structura provizorie, pentru a asigura continuitatea alimentării cu energie electrică.

”Pasarela a fost demolată, inclusiv picioarele de pod de pe mal. Au fost montate structurile metalice provizorii pentru asigurarea malurilor, iar pe partea cu Splaiul Nicolae Titulescu au fost executate forajele necesare pentru turnarea elementelor de susţinere ale viitorului pasaj, amplasate atât în apă cât şi pe mal. În luna august, vor fi executate forajele similare pe partea cu Splaiul Tudor Vladimirescu şi se vor finaliza structurile de rezistenţă deja turnate pe celălalt mal. Vor fi armate structurile de rezistenţă definitive şi se va turna betonul în forajele pentru elementele de susţinere ale pasarelei”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, noua pasarelă va fi avea o zonă cu lăţimea variabilă între 5,40 m si 8,00 m, care va include trasee pietonale, piste de biciclete, amenajări de iluminat public, scuaruri în partea centrală şi spaţii verzi. Vor fi plantaţi 14 arbori pitici în ghiveci propriu şi 40 de frasini. Pasarela va fi prevăzută cu iluminat public, arhitectural şi parapete de protecţie din oţel zincat. Rampele de acces la pod sunt proiectate astfel încât pe pasarelă să poată circula pietonii, bicicliştii, dar şi persoane cu handicap locomotor.

Din 1 august, se reia şi circulaţia vaporaşelor, întreruptă pe perioada lucrărilor de demolare. Vaporaşele circulă pe traseul cuprins între strada Ardealul şi Uzina de Apă, iar programul curselor a rămas acelaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.