Licitaţia „Toyz. Contemporary Collectibles” reuneşte pe 11 iulie, la Artmark, cele mai valoroase perechi de sneakers din România, create în urma colaborărilor rare dintre celebre branduri de pantofi sport, personalităţi legendare ori mărci renumite din industria fashion, dar şi jocuri video, figurine inspirate din benzile desenate ori skateboard-uri unicat. În ultimii ani, pasiunea pentru sneakers a cunoscut o creştere remarcabilă în întreaga lume, dar şi în România devenind mai mult decât încălţăminte sport, ci un fenomen dedicat culturii urbane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai valoroasă pereche are preţul de pornire de 10.000 de euro şi este născută din colaborarea dintre Keith Hufnagel şi Nike. „HUF x Nike Dunk Low, Unique Piece: #KeithForever” este o pereche unică în lume, turnată în răşină, şi concepută special în memoria lui HUF, păstrând detalii care fac trimitere la persoana celebrului skater.

Rezultatul colaborării dintre lumea modei urbane şi cea a luxului este perechea de sneakers Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low by Virgil Abloh White Royal. Exemplarul are preţul de pornire de 5.000 de euro, este realizat din piele premium, şi a fost purtat de legende ale culturii urbane mondiale, precum LeBron James sau Eminem, reprezentând un „grail” pentru orice colecţionar.

O altă premieră a licitaţiei este perechea de sneakers „Air Jordan 1 Retro High OG”, care poartă semnătura olografă a artistului Selly. Modelul din licitaţie, cu preţul de pornire de 250 de euro, este una dintre cele mai noi declinări ale legendarului Air Jordan 1. Fondurile colectate în urma adjudecării piesei vor fi donate campaniei Crucii Roşii Române în vederea susţinerii campaniei #totilascoală, iniţiativă lansată de Selly pentru prevenirea abandonului şcolar.
Perechi de sneakers cu un aspect neconvenţional, extrem de atrăgător, care duc cu gândul la tehnologie, au fost creaţi în urma colaborării dintre Nike şi Fear of God, prin designerul Jerry Lorenzo. Perechea din licitaţia din 11 iulie – „Nike Air Fear of God 1 String Off-Noir Friends & Family” are preţul de pornire de 2.500 de euro şi a fost creată într-o ediţie limitată de doar 100 de exemplare, care, de regulă, sunt distribuite cercului de apropiaţi sau celor care au participat la proiect.

„Jordan 1 Retro High Union Los Angeles Black Toe” este unul dintre cele mai purtate modele de către Michael Jordan în cariera sa sportivă din NBA. Modelul scos la licitaţie pentru preţul de pornire de 1.500 de euro este realizat în colaborare cu filiala din Los Angeles a brandului Union şi reinterpretează perfect linia clasică. Modelul iniţial Black Toe a devenit esenţial şi a transformat silueta pantofilor sport într-o iconografie contemporană.

Tripla colaborare între Nike, brandul japonez Fragment Design şi rapperul american Travis Scott a produs perechea de sneakers „Nike Air Jordan x Travis Scott Fragment Design 1 Low”, care au în licitaţie preţul de pornire de 2.000 de euro. Perechile semnate Fragment ajung de obicei obiectul colecţiilor, fiind în ediţii foarte limitate. Sub acest model se regăsesc doar 4.800 de perechi, marea majoritate rezervate doar pentru cele mai celebre magazine de streetwear din lume. Printre celebrităţile ce au fost reperate purtând această pereche se numără şi fostul MVP din NBA, Kevin Durant.

În cadrul evenimentului „Toyz. Contemporary Collectibles” vor fi scoase la licitaţie şi două motociclete Harley Davidson. Modelul Harley VL, realizat în 1930-1936, aşadar acum aproape 100 de ani! – are preţul de pornire de 15.000 de euro, iar modelul Harley XLH 1000, produs în 1981, are preţul de pornire de 8.000 de euro. O apariţie deosebită este şi automobilul Porsche 911 Carrera din 1988, o bijuterie Porsche clasică. Este primul model Porsche 911 Turbo care are motorul de 3,3 litri şi 286 CP – şi are în licitaţie preţul de pornire de 50.000 de euro. Maşina a avut trei proprietari în S.U.A şi a fost adusă în România în 2017, în stare bună de funcţionare.

„Toyz. Contemporary Collectibles” va avea loc săptămâna viitoare, marţi, 11 iulie, ora 12:00. Licitaţia se va desfăşura exclusiv online, pe artmark.ro, în noul format Timed Online Auction. Perechile de sneakers şi piesele de colecţie - de la figurine inspirate de supereroii benzilor desenate, de la sport memorabilia la jocuri vechi şi gaming collectibles, de la benzi desenate la bijuterii inspirate din iubitul univers Walt Disney, sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă şi pot fi admirate de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.