O casetă de studio a lui Sir Rod Stewart, care i-a adus primul contract de disc, va fi vândută la licitaţie de fostul său manager, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jonathan Rowlands, în vârstă de 83 de ani, a spus că această caseta analogică 15IPS a fost trimisă la Decca Records ca înregistrare de audiţie în 1964, iar rezultatul a fost primul contract pentru Stewart.

Banda, fiind vândută doar ca obiect de colecţie şi fără drepturi de proprietate intelectuală, are o estimare stabilită înainte de licitaţie între 500 şi 1.000 de lire sterline.

De asemenea, în lotul vândut la Cheffins din Cambridge sunt incluse fotocopii ale întâlnirilor lui Rowlands cu Stewart din 1964. 

Înregistrarea a fost făcută pe 18 iunie 1964, în studioul de la subsol al inginerului Pepe Rush din Berwick Street din Soho, Londra.

Lista sa de piese este: „Just Like I Treat You”, „Moppers Blues”, „Bright Lights Big City”, „Keep Your Hands Off Her”, „Don’t Tell Nobody”, „Ain’t That Loving You Baby” şi „Worksong”.

Rowlands, din Bakewell, Derbyshire, a spus că această caseta „ar face pe cineva foarte fericit”.

„Caseta a fost folosită ca material de audiţie pentru un viitor contract de înregistrare pentru Rod cu Decca Records”, a spus el.

Banda urmează să fie vândută la Cheffins din Cambridge, joi, 23 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.