Festivalul Internaţional de Film Buzău, BUZZ CEE, a cărui primă ediţie va avea loc în perioada 4 - 8 mai, este dedicat producţiilor cinematografice din regiunea Europa Centrală şi de Sud-Est, iar proiecţiile vor avea loc în trei spaţii - Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian şi Sala Consiliului Judeţean Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 30 de filme europene din regiune şi câteva surprize cinematografice din România sunt promisiunile organizatorilor pentru public. BUZZ CEE este un festival internaţional de film dedicat regiunii Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv Grecia şi Turcia. 

Festivalul promovează producţii de calitate din ţările din regiune şi vrea să ofere spectatorilor din Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România. 

”Facem BUZZ-CEE pentru că ne plac filmele şi pentru că ne place partea asta de lume, căreia îi aparţinem şi pe care o dorim din ce în ce mai atractivă. De câţiva ani buni, România este bine definită pe harta cinematografică a lumii, un bun motiv pentru care vrem să punem Buzăul pe harta cinematografică a României şi a Europei Centrale şi de Sud-Est. Eu, unul, abia aştept să văd sălile pline în acest oraş primitor şi cu oameni entuziaşti”, a declarat Florin Barbu, critic de film şi selecţioner BUZZ CEE. 

Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţi să îşi înscrie proiectele în cele trei secţiuni competiţionale ale BUZZ CEE: lungmetraj, scurtmetraj şi documentar. Filmele câştigătoare vor fi premiate cu trofeele Long BUZZ, Short BUZZ şi Real BUZZ. 

Înscrierea proiectelor se poate face online, pe www.buzzcee.ro sau prin intermediul portalului Film Freeway, până la 1 aprilie 2016, ora 17.00 (ora României). Selecţia filmelor care vor intra în competiţie este realizată de criticii de film Florin Barbu şi Cristi Mărculescu. 

Proiectele câştigătoare vor fi alese de jurii alcătuite din profesionişti ai industriei cinematografice din România şi din ţările regiunii, iar publicul va fi invitat să îşi voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ. 

Festivalul va fi prezentat de actorii Andreea Vasile şi Dan Bordeianu. Proiecţiile vor avea loc timp de cinci zile în trei spaţii din oraşul Buzău: Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian şi Sala Consiliului Judeţean Buzău. Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă. 

Liceenii din Buzău care doresc să ia parte la realizarea evenimentului pot să devină voluntari BUZZ CEE, înscriindu-se la adresa voluntar@buzzcee.ro. Ei sunt rugaţi să transmită un document în care trebuie să se prezinte pe scurt şi să menţioneze motivul pentru care doresc să facă parte din echipa BUZZ CEE. 

”Este o mare bucurie pentru întreaga comunitate locală că se poate organiza un festival de film de o asemenea anvergură, cu invitaţi de marcă, nume mari ale cinematografiei româneşti şi din spaţiul sud-est european. Ne dorim ca acest festival să fie de bun augur, să fie deschizător de drumuri, iar publicul buzoian şi nu numai, să fie recompensat cu proiecţii cinematografice de excepţie” , a declarat şi Adrian Neagu, director general TVSat 2002. 

BUZZ CEE, Festivalul Internaţional de Film Buzău, este organizat de Asociaţia CulturALL, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău, Primăria Buzău şi Consiliul Local Buzău şi susţinut de TVSat 2000, Teatrul George Ciprian Buzău şi Cinelab România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.