Preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia, Damien Chazelle, a declarat miercuri că doreşte să atragă atenţia asupra grevelor scenariştilor şi actorilor de la Hollywood, care au blocat o mare parte din industria de divertisment din SUA, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o perioadă dificilă, evident, la Hollywood pentru actorii şi scenariştii care lucrează, dar şi pentru echipele de film”, a declarat Chazelle reporterilor, în timp ce începea cel mai vechi festival de film din lume.

Actorii şi scenariştii fac grevă împreună pentru prima dată în 63 de ani, cerând limitarea utilizării inteligenţei artificiale şi salarii mai mari pe măsură ce streamingul devine predominant.

„Există o idee de bază conform căreia fiecare operă de artă are o valoare în sine şi nu este doar o bucată de conţinut, care este cuvântul preferat al Hollywoodului în acest moment”, a declarat Chazelle, regizorul filmelor „La La Land” şi „Whiplash”.

„Totul se reduce la faptul că fiecare persoană este remunerată pentru fiecare operă de artă realizată şi cum să găsim o modalitate de a menţine şi de a recupera această idee de artă în detrimentul conţinutului”, a mai spus el. 

Marile studiouri americane de divertisment au declarat că sunt hotărâte să ajungă la „un acord echitabil” pentru a pune capăt acestei întreruperi de lungă durată. Scenariştii sunt în grevă din luna mai, iar actorii sunt în şomaj din iulie.

Greva a blocat atât producţiile de televiziune, cât şi cele de film şi a împiedicat actorii să promoveze filmele marilor studiouri, precum şi filmele realizate prin companii de streaming precum Netflix.

Cu toate acestea, directorul artistic al festivalului, Alberto Barbera, a declarat că doar trei dintre cele 23 de filme din competiţia principală - „The Killer”, „Maestro” şi „Poor Things” - vor fi afectate de grevă, actorii lor nevenind la Veneţia.

Asta înseamnă că artişti precum Emma Stone, Michael Fassbender şi Bradley Cooper, care joacă şi regizează „Maestro”, nu vor fi prezenţi pe covorul roşu. Cu toate acestea, Barbera a declarat că greva ar fi putut avea un impact mult mai mare.

„Când a fost anunţată greva, pentru câteva zile am riscat într-adevăr să pierdem componenta americană a festivalului, care, în schimb, după cum ştiţi, a venit”, a spus el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.