Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Mihai Lupu, a anunţat reevaluarea mărcii Festivalului de Muzică Uşoară de la Mamaia, dorind ca acesta să redevină un “eveniment cultural de referinţă naţională”, iar în paralel CJ a început şi procedurile pentru modernizarea Teatrului de Vară Mamaia, unde ar urma să aibă loc evenimentul muzical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În această perioadă Consiliul Judeţean Constanţa face o reevaluare a mărcii Festivalului de la Mamaia, iar în paralel a fost lansată achiziţia de servicii „actualizare documentaţie tehnico-economică faza D.A.L.I.” pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare Teatru de Vară Mamaia.” Achiziţia acestor servicii este în curs de derulare, iar la această dată sunt evaluate trei oferte depuse. Odată cu finalizarea D.A.L.I., care va cuprinde şi actualizarea expertizei tehnice, se vor achiziţiona servicii de proiectare pentru obiectivul menţionat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, miercuri, pentru News.ro.
El a precizat că doreşte ca festivalul de muzică de la Mamaia să fie inclus pe lista evenimentelor cu tradiţie pentru judeţul Constanţa. 
“Ne dorim ca Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia să redevină un eveniment cultural de referinţă naţională. Acesta are o istorie îndelungată, el fiind unul dintre cele mai vechi festivaluri de acest gen din România, iar noi ca autorităţi locale şi centrale trebuie să facem tot posibilul, ca într-un timp cât mai scurt, să-l reincludem pe lista evenimentelor cu tradiţie pentru judeţul nostru. După finalizarea tuturor documentaţiilor şi obţinerea tuturor avizelor, teatrul va intra în reabilitare imediată, iar dacă finalizarea lucrărilor va coincide cu organizarea festivalului, cu siguranţă vom avea un eveniment de anvergură”, a mai afirmat Mihai Lupu. 
 
Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia a fost organizat ultima oară în anul 2012, când Consiliul Judeţean Constanţa era condus de Nicuşor Constantinescu. În ultimii ani au mai existat intenţii ca festivalul de muzică uşoară să fie reluat, dar acestea nu au fost concretizate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.