Festivalul Filmului European, ediţia a 27-a, s-a încheiat, marţi seară, la Cinema Elvire Popesco, cu proiecţia "Brian şi Charles", în regia lui Jim Archer. Organizatorii au anunţat şi Premiul Publicului care a revenit filmului "Minsk", în regia lui Boris Guts.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Minsk" este un film dureros şi foarte important. Minsk este oraşul fricii, oraşul iubirii, oraşul libertăţii... Minsk, august, 2020. Pasha şi Yulia, un cuplu de tineri căsătoriţi, ies seara în oraş şi se trezesc în mijlocul unor proteste civile. O plimbare obişnuită se transformă într-un iad, pe măsură ce oameni nevinovaţi devin victime ale brutalităţii poliţiei.

Boris Guts s-a născut în 1980 în Rusia şi este producător şi regizor. Din filmografia sa mai fac mai parte "We Look Good in Death" (2019) şi "Fagot" (2018).

"Minsk" a fost realizat dintr-un singur cadru, fără tăieturi de montaj. 

Ultima proiecţie din festival, "Brian şi Charles", regizat de Jim Archer, producţie Marea Britanie, este o poveste plină de umor şi extrem de încântătoare despre prietenie, familie, găsirea iubirii şi renunţare.

Brian este un inventator singuratic dintr-un sat din Ţara Galilor, care îşi petrece zilele construind obiecte ciudate şi dispozitive neobişnuite, rareori funcţionale. Nedescurajat de lipsa de succes, Brian pune la cale un proiect grandios. Trei zile, o maşină de spălat şi diverse piese de schimb mai târziu, îl inventează pe Charles, un robot cu inteligenţă artificială, care învaţă engleza dintr-un dicţionar şi are o obsesie pentru varză.

Festivalul Filmului European a avut loc la Bucureşti între 15 şi 23 mai, la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României, Cinemateca Union şi Cinema Elvire Popesco, dar şi la Curtea de Argeş (Centrul de Cultură şi Arte "George Topîrceanu", 18 - 20 mai), Botoşani (Cinema Unirea, 18 - 21 mai) şi Gura Humorului (Casa de Cultură, 19 - 21 mai).

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi EUNIC România, în parteneriat cu UCIN, ambasadele, centrele şi institutele culturale europene. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.