Greta Gerwig şi Christopher Nolan, regizorii din spatele superproducţiilor "Barbie" şi "Oppenheimer" de vara trecută, se numără printre nominalizaţii la categoria cel mai bun regizor de lungmetraj la cea de-a 76-a ediţie a Premiilor DGA (Directors Guild of America), scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directors Guild of America a nominalizat în total cinci regizori, printre care Martin Scorsese pentru "Killers of the Flower Moon", Yorgos Lanthimos pentru "Poor Things" şi Alexander Payne pentru "The Holdovers".

"Într-un an plin de atât de multe filme extraordinare, membrii DGA au nominalizat un grup incredibil de povestitori talentaţi", a declarat într-un comunicat preşedintele Directors Guild of America, Lesli Linka Glatter. "Filmele lor au îmbinat măiestria tehnică cu viziuni artistice unice care au surprins profunzimea experienţei umane şi au lăsat un impact de neşters asupra publicului din întreaga lume. Felicitări acestor regizori superbi pentru nominalizările lor bine meritate".

Nominalizările la Premiile DGA sunt considerate un indicator important al Premiilor Oscar. Printre absenţele notabile în rândul celor de anul acesta se numără Jonathan Glazer ("The Zone of Interest"), Bradley Cooper ("Maestro"), Justine Triet ("Anatomy of a Fall") şi Celine Song ("Past Lives"), toţi candidaţi în cursa pentru cel mai bun regizor.

Nolan a primit recent Globul de Aur pentru regie, devansându-i în această competiţie pe Cooper, Gerwig, Lanthimos, Scorsese şi Song. Însă votanţii de la Globurilor de Aur, jurnalişti, nu se suprapun cu cei ai Premiilor DGA sau al Premiilor Oscar, care numără profesionişti din industrie. 

La categoria regizori debutanţi, DGA i-a nominalizat pe Cord Jefferson pentru satira literară "American Fiction", Manuela Martelli pentru thrillerul politic "Chile '76", Noora Niasari pentru filmul său semi-autobiografic "Shayda", A.V. Rockwell pentru filmul "A Thousand and One", care are loc în New York, şi Celine Song pentru "Past Lives".

Nominalizările în domeniul televiziunii au fost anunţate anterior, "Succession" de la HBO obţinând patru. Alţi candidaţi de top sunt adaptarea post-apocaliptică a jocurilor video "The Last of Us" de la HBO, comedia "Ted Lasso" de la Apple şi miniseria "Lessons in Chemistry", care se desfăşoară în anii 1950, de la Apple.

Câştigătorii vor fi anunţaţi la gala de decernare a premiilor DGA, care va avea loc în 10 februarie la hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills.

Lista nominalizărilor:

Realizări regizorale remarcabile în lungmetraj pentru 2023

Greta Gerwig - “Barbie” (Warner Bros. Pictures)

Yorgos Lanthimos - “Poor Things” (Searchlight Pictures)

Christopher Nolan - “Oppenheimer” (Universal Pictures)

Alexander Payne - “The Holdovers” (Focus Features)

Martin Scorsese - “Killers of the Flower Moon” (Apple Original Films / Paramount Pictures)

Premiul "Michael Apted" pentru cea mai bună realizare regizorală într-un lungmetraj de debut în cinematografie:

Cord Jefferson - “American Fiction” (Orion Pictures / Amazon MGM Studios)

Manuela Martelli - “Chile ‘76” (Kino Lober)

Noora Niasari - “Shayda” (Sony Pictures Classics / ORIGMA 45)

A.V. Rockwell - “A Thousand and One” (Focus Features)

Celine Song - “Past Lives” (A24)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.