„Poor Things/ Sărmane creaturi”, lungmetrajul cu 11 nominalizări la Premiile Oscar, semnat de Yorgos Lanthimos şi Emma Stone, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de peste 563.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia regizorului grec porneşte de la romanul lui Alasdair Gray, publicat la editura Polirom, şi prezintă aventura Bellei Baxter (Emma Stone), o tânără femeie readusă la viaţă din pragul morţii de către excentricul om de ştiinţă Godwin Baxter (Willem Dafoe), într-un mod plin de umor neconvenţional şi surprinzător.

„Poor Things” a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia la 1 septembrie şi a câştigat Leul de Aur pentru cel mai bun film. A strâns, până în prezent, peste 70 de premii şi peste 300 de nominalizări, inclusiv Globul de Aur pentru Emma Stone şi Premiul pentru cel mai bun film la secţiunea comedie/muzical. Pentru Premiile Oscar din acest an, lungmetrajul se află în cursă la categoriile: „cel mai bun film”, „cea mai bună actriţă”, „cel mai bun actor într-un rol secundar”, „cel mai bun regizor”, „cea mai bună coloană sonoră”, „cea mai bună imagine”, „cel mai bun scenariu”, „cea mai bună coregrafie”, „cele mai bune costume”, „cel mai bun machiaj”, „cel mai bun montaj”.

Un alt debut în clasamentul românesc de weekend este „Complotul bonelor” de Iura Luncaşu, comedia cu Anamaria Prodan şi Cristian Iacob. Filmul a fost văzut în cinematografe de 13.367 de spectatori şi a adus încasări de 369.761 lei. 

Thrillerul de acţiune „Argylle”, cu Henry Cavill, Dua Lipa, Samuel L. Jackson, John Cena, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell în rolurile principale, a coborât un loc, până pe trei, în al doilea weekend de la lansare. Pelicula a adunat în săli 10.951 de spectatori şi a generat venituri de 367.434 de lei, potrivit datelor cinemagia.ro. 

Filmul de aventuri „Ultimul jaguar negru/ Autumn and the Black Jaguar”, semnat de Gilles de Maistre, a debutat pe patru, cu 12.060 de spectatori şi încasări de 321.669 lei. 

Top cinci este completat de „Semmelweis”, în regia lui Lajos Koltai. Drama a fost văzută în sălile de cinema de 10.792 de spectatori la debut şi a generat încasări de 291.923 de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.