Autorităţile din Thailanda au decis miercuri închiderea temporară a plajei făcută celebră de Leonardo DiCaprio în filmul "The Beach" (regia Danny Boyle) în urma distrugerilor cauzate de prea mulţi turişti, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maya Bay, din insulele Andaman, va fi închisă vizitatorilor timp de patru luni pe an, începând din iunie, pentru a permite refacerea barierei de corali din insulă. Decizia de a interzice turişti a fost luată miercuri de departamentul care administrează parcurile naţionale din Thailanda. 

Mai multe parcuri naţionale marine thailandeze sunt închise de la mijlocul lunii mai până la jumătatea lui octombrie, însă, datorită cererii turiştilor, Maya Bay a rămas deschisă după ce, în 1999, o echipă de filmare de la Hollywood a turnat aici povestea bazată pe romanul lui Alex Garland. 

Plaja primeşte în medie 200 de bărci şi 4.000 de vizitatori în fiecare zi. 

Recent, o echipă de biologi marini au descoperit că o mare parte din bariera de corali din zonă şi animalele marine au dispărut. 

"Este ca şi cum cineva a lucrat decenii şi nu s-a mai oprit", a spus Thon Thamrongnawasawat, un renumit biolog. "Suprasolicitată, toată frumuseţea plajei a dispărut. Are nevoie de o pauză", a adăugat el, care a precizat că nu este târziu pentru salvarea insulei, însă dacă nu se face nimic acum, va fi prea târziu. 

Când Maya Bay se va redeschide, departamentul va stabili o limită de 2.000 de turişti pe zi, în timp ce bărcile nu vor mai putea să ancoreze acolo, urmând să se oprească la docurile de pe partea opusă insulei. 

Mai mult de 35 de milioane de turişti au vizitat anul trecut Thailanda, comparativ cu 10 milioane câţi au fost în 2000, după premiera filmului "The Beach". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.