Pink Floyd a anunţat că un nou single înregistrat, „Hey Hey Rise Up”, va fi lansat vineri, iar solist nu va fi David Gilmour, ci un cântăreţ ucrainean, a cărui voce a capella dintr-o postare pe Instagram filmată în Piaţa Sofiyskaya din Kiev a fost pusă pe muzica legendarei trupe, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzica noului cântec a fost înregistrată pe 30 martie de membri formaţiei Gilmour şi Nick Mason, alături de basistul Guy Pratt şi Nitin Sawhney la clape. Roger Waters, care a părăsit gurpul la mijlocul anilor 1980, nu a participat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Андрій Хливнюк (@andriihorolski)

Solistul este Andrii Horolski din trupa ucraineană BoomBox. Vocea sa a fost preluată dintr-un videoclip de pe Instagram pe care l-a postat acum cinci săptămâni, în care interpretează un cântec de protest din perioada Primului Război Mondial, „The Red Viburnum In The Meadow” care a revenit în atenţie în contextul invaziei ruse în Ucraina. Versul final al cântecului se traduce prin „Hei, hei, ridică-te şi bucură-te”.

Horolski se află acum într-un spital din Kiev cu o rană de şrapnel. „I-am cântat un pic din cântec la telefon şi mi-a dat binecuvântarea”, a spus Gilmour într-o declaraţie. „Amândoi sperăm să facem ceva împreună în persoană în viitor”.

Potrivit anunţului, „Hey Hey Rise Up” este „prima compoziţie originală nouă pe care au înregistrat-o împreună ca trupă de la „The Division Bell” din 1994”. 

Formaţia s-a retras de la sfârşitul anilor ’90, deşi un album instrumental, „The Endless River”, a apărut în 2014. 

Interesul lui Gilmour de a readuce trupa în atenţie este şi personal: are o noră ucraineană şi nepoţi.

Gilmour a spus că scopul noului single Pink Floyd este de a „strânge fonduri pentru organizaţii umanitare şi de a ridica moralul. „Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru Ucraina şi, în acest fel, să arătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greşit ca o superputere să invadeze ţara democratică independentă care a devenit Ucraina”. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.