Un EP care cuprinde piese necunoscute ale lui David Bowie şi o serie înregistrări acustice realizate de artist în anii 1990 vor fi lansate anul acesta, scrie NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlophone Records a anunţat lansarea EP-ului de şase piese „David Bowie Is It Any Wonder?”, ce cuprinde compoziţii nelansate până în prezent şi versiuni rare ale unor piese, şi a „ChangesNowBowie”, selecţie de înregistrări din timpul repetiţiilor pentru concertul susţinut de muzician, la Madison Square Garden, la împlinirea vârstei de 50 de ani. 

Pentru a marca 73 de ani de la naşterea artistului britanic, marţi a fost lansată o versiune a piesei „The Man Who Sold The World”. Ea este inclusă pe „ChangesNowBowie”. Miercuri se împlinesc 50 de ani de când Bowie a scris şi înregistrat piesa. 

Piesele de pe EP vor fi lansate, săptămânal, începând cu 17 ianuarie. Nu a fost comunicat setlist-ul.

„ChangesNowBowie” include nouă compoziţii, majoritatea interpretate acustic, care au fost înregistrate în 1996, în timpul repetiţiilor pentru concertul aniversar al lui Bowie din New York. BBC a transmis recitalul anul următor, de ziua lui Bowie. „ChangesNowBowie” va fi lansat, în ediţii limitate LP şi CD, pe 18 aprilie. 

David Bowie, compozitor, cântăreţ şi actor, a murit din cauza unui cancer hepatic pe 10 ianuarie 2016, la două zile după ce îşi lansase cel de-al 25-lea album, intitulat „Blackstar”.

Bowie, născut pe 8 ianuarie 1947, la Londra, a fost cântăreţ, compozitor şi producător. El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale au fost vândute în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial. Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical, David Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de domenii, în special din artă, filosofie şi literatură.

David Bowie a fost căsătorit cu Angie Barnett în perioada 1970 - 1980 şi cu modelul Iman, din anul 1992 şi până la moartea lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.