Pianistul german Hauschka, unul dintre cei mai importanţi muzicieni contemporani, nominalizat anul acesta la premiile Oscar, Bafta şi Globul de Aur, va concerta în România pe 9 mai, de la ora 19.00, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzica lui Hauschka, inclusă pe coloana sonoră a filmului “Lion”, cu Dev Patel şi Rooney Mara în rolurile principale, a fost nominalizată, anul acesta la cele mai prestigioase trofee ale lumii, Oscar, BAFTA şi Globul de Aur, iar cel mai nou dintre albumele sale, “What If”, este considerat cel mai valoros material discografic din carieră.

Hauschka este unul dintre cei mai cunoscuţi virtuozi ai pianului modificat - un instrument al cărui sunet este alterat prin inserarea unor obiecte între sau pe corzi, ciocănele sau amortizoare. Muzica lui are o identitate clară, iar abordarea sa unică a fost dintotdeauna, spune critica, provenită din resorturi profunde, instinctive, dar şi cultivate, dintr-o dragoste puternică pentru ritm. 

Evenimentul de la Bucureşti, organizat cu sprijinul Institutului Francez din Bucureşti, este o iniţiativă ARTmania Classics, în parteneriat cu Jazz Fan Rising, este dedicat melomanilor, iubitorilor de muzică clasică şi ascultătorilor curioşi să experimenteze neconvenţionalul artistic contemporan. 

Hauschka are un portofoliu impresionant, cu peste zece materiale complexe de studio, ediţii speciale de viniluri, a susţinut concerte în locuri inedite şi are un grup devotat de fani din cercurile de audiţii exclusiviste. 

Biletele pentru concertul Hauschka, din data de marţi, mai pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online, de pe kompostor.ro. Preţurile variază între 70 şi 130 de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.