Academia Britanică a desemnat nominalizaţii pentru premiul Rising Star, care recompensează talentele în devenire de pe ecran, singura distincţie din cadrul premiilor BAFTA pentru film care este votată de către public. Phoebe Dynevor, starul din "Bridgerton", Ayo Edebiri, câştigătoare a Globului de Aur pentru "The Bear", şi Jacob Elordi, actorul din "Saltburn", se numără printre primii nominalizaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţaţi cu mai mult de o săptămână înainte ca întreaga listă de nominalizări BAFTA să fie dezvăluită la 18 ianuarie, primii selectaţi la Rising Star 2024 sunt nume importante din cinematografie şi televiziune şi un câştigător foarte recent al Globului de Aur, potrivit Variety. 

Lista de cinci persoane este alcătuită din Phoebe Dynevor ("Fair Play", "Bridgerton"), Ayo Edebiri ("Theater Camp", "Bottoms", "The Bear"), Jacob Elordi ("Priscilla", "Saltburn"), Mia McKenna-Bruce ("How to Have Sex") şi Sophie Wilde ("Talk to Me").

Nominalizaţii au fost selectaţi de un juriu din industrie, printre care se numără actorii Daisy Edgar-Jones, Ṣọpẹ́ Dìrísù şi Himesh Patel, precum şi o serie de directori de casting, producători şi experţi din industrie.

În 2023, Emma Mackey, starul din "Sex Education" şi "Emily", a câştigat premiul (un factor care ar putea fi de bun augur pentru Dynevor, care are, de asemenea, avantajul de a juca acasă), alăturându-se unei liste impresionante de talente care au fost numite Rising Star în cei 19 ani de când a fost introdus premiul. Printre câştigătorii anteriori se numără Daniel Kaluuya, Tom Holland, Letitia Wright, John Boyega, James McAvoy şi Tom Hardy.

"Sunt încântată să sărbătoresc talentul excepţional prezentat de cei cinci nominalizaţi din acest an pentru premiul EE Rising Star", a declarat Jane Millichip, CEO al BAFTA. "Aceşti indivizi remarcabili reprezintă ceea ce reprezintă BAFTA şi Premiul EE Rising Star Award ca viitor al industriei cinematografice, întruchipând inovaţia, dedicarea şi angajamentul faţă de povestirile care captivează publicul din întreaga lume". 

Premiul BAFTA Rising Star 2024 va fi decernat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor cinematografice BAFTA, care va avea loc la 18 februarie la Royal Festival Hall din Londra.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.