Asociaţia de apărare a animalelor PETA a cerut formaţiei Coldplay să propună doar mâncare vegană în timpul viitoarelor sale concerte. Grupul britanic a anunţat săptămâna trecută un nou turneu mondial în 2022, gândit drept „cel mai durabil şi eco-responsabil posibil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia de apărare a animalelor a publicat joi o scrisoare deschisă în atenţia lui „Chris, Guy, Jonny, Will şi Phil”. Ea sugerează muzicienilor de la Coldplay să reducă amprenta de carbon din turneul lor eliminând alimentele pe bază de produse animale la standurile de mâncare, propunând alternative vegane (pe bază de legume şi seminţe), scrie BFM TV. 

„Aşa cum probabil ştiţi, agricultura animală contribuie la numeroase probleme de mediu grave cu care planeta se confruntă”, a indicat directoarea PETA, Elisa Allen. „Nu este deci uimitor că Naţiunile Unite afirmă că o tranziţie către alimentaţia vegetariană este urgentă, cu scopul de a evita cele mai rele efecte ale crizei climatice. Şi poate fi la fel de simplu de schimbat burgerii de vită cu unii de fasole”.  

Grupul britanic a transmis că va face ca turneul „Music of the Spheres” să fie pe cât posibil sustenabil şi cu emisii reduse de carbon.

Este prevăzut ca emisiile de CO2 să fie reduse cu 50% faţă de turneele anterioare şi cele existente să fie compensate de finanţarea unor programe de plantare a unui copac pentru fiecare bilet vândut.

Formaţia a încheiat un parteneriat cu BMW pentru dezvoltarea unei baterii reîncărcabile pentru show-uri, care va fi alimentată de ulei de gătit reciclat, energie solară şi cinetică.

Chris Martin, liderul trupei, a declarat pentru BBC că următorul turneu va fi alimentat în parte de o podea care generează electricitate când fanii dansează.

Coldplay va planta câte un copac pentru fiecare bilet vândut. În cel mai recent turneu, în 2016 - 2017, trupa a cântat în faţa a 5,4 milioane de oameni. Asta a făcut ca turneul să fie unul dintre cele mai mari din toate timpurile, generând peste 500 de milioane de dolari.

Turneul va debuta în luna martie, în Costa Rica, va ajunge în Statele Unite şi se va încheia în august, în Glasgow.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.