De „Ziua Porţilor Deschise pentru Copii” la Ministerul Afacerilor Interne, cea de-a XIII-a ediţie a evenimentului organizată miercuri, au participat peste 5.000 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne-am bucurat că, anul acesta, aproximativ 5.000 de copii, părinţi şi bunici ne-au onorat invitaţia de a vizita sediul Ministerului Afacerilor Interne. Ei au avut ocazia să vadă biroul ministrului şi să îşi facă poze din celebrul balcon al clădirii MAI. Cei mai mici vizitatori au fost încântaţi să vadă drapele şi uniforme de epocă, să primească specimene de cărţi de identitate şi de permise de conducere, precum şi să participe la tombole cu premii potrivite vârstei”, a transmis MAI. 

Ministrul Lucian Bode s-a întâlnit cu David Dobrincu, 12 ani, un copil care este artist, actor, cântăreţ, care a preluat comanda Ministerului pentru o zi. 

„Ne bucurăm că le-am oferit, chiar şi pentru o zi, copiilor această şansă şi le mulţumesc angajaţilor MAI care au pus mult în suflet în organizare, oferindu-le celor interesaţi, de la mic la mare, surprize şi momente inedite. Şi pentru că o zi specială cere şi momente speciale, am avut un joc de roluri intitulat „ministru pentru o zi” în care, în mod simbolic, un copil talentat şi curajos, David Dobrincu, a preluat comanda Ministerului Afacerilor Interne. David, deşi are vârsta de 12 ani, ne-a impresionat pe toţi cu isteţimea şi dezinvoltura lui, calităţi exersate de-a lungul timpului prin apariţii publice în diverse emisiuni, videoclipuri muzicale şi roluri în seriale TV. La vizita pe care am făcut-o împreună la standurile structurilor MAI, „ministrul pentru o zi” s-a acomodat rapid cu tehnica de intervenţie şi chiar a trasat directive clare subordonaţilor”, a scris pe Facebook Lucian Bode. 

În parcarea din faţa ministerului au fost expuse autoturisme ale Poliţiei, maşini de epocă, autospeciale ale Jandarmeriei, maşini de pompieri, ambarcaţiuni ale Poliţiei de Frontieră şi un elicopter SMURD, dar şi diverse dispozitive, materiale şi echipamente folosite de structurile MAI. De asemenea, au fost prezenţi caii Jandarmeriei şi câinii care participă alături de angajaţii MAI la misiunile operative.

Pe parcursul zilei, au fost organizate o serie de momente interesante: demonstraţii de dresaj canin, exerciţii de autoapărare, lecţii de prim-ajutor.

Totodată, specialiştii de la structurile de prevenire le-au oferit copiilor sfaturi utile pe subiecte de interes, adaptate vârstei lor.

În această zi specială, temporar, funcţiile de conducere din minister, au fost încredinţate copiilor care şi-au îndeplinit exemplar misiunea.

La nivel naţional sunt 10.530 de copii (cu vârsta până în 17 ani), a căror zi de naştere este 1 iunie, în total, 69.255 de români fiind născuţi de Ziua Internaţională a copilului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.