Peste 3.000 de persoane au acceptat să participe nud, pictate în nuanţe de albastru, pentru un proiect artistic realizat de fotograful american Spencer Tunick, cu scopul de a sărbători legătura oraşului englez Kingston upon Hull cu marea, scrie The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La proiect au participat persoane din 20 de ţări, care au fost acoperite în patru nuanţe de albastru şi au pozat pentru o serie de instalaţii în câteva dintre cele mai cunoscute locuri istorice ale oraşului. 

Cele mai recente lucrări semnate de Tunick au fost contractate de galeria de artă Ferens din Hull şi vor face parte din programul acesteia în anul 2017, când Hull va fi Oraşul Cultural al Marii Britanii.

”Instalaţia «The Sea of Hull» («Marea oraşului Hull», n.r.) a fost unul dintre cele mai fantastice proiecte pe care le-am făcut vreodată. Întotdeauna este minunat să văd persoane de diferite forme acoperite cu vopsea, pe străzile unui oraş pe care îl admir. Abia aştept expoziţia celor mai recente lucrări ale mele de aici din Hull, în primăvara anului 2017”, a spus Spencer Tunick.

”Când am anunţat proiectul, în luna martie, eram entuziasmaţi, dar nu bănuiam câţi oameni vor dori să participe. A avut succes încă din prima zi, cu un număr copleşitor de oameni care s-au înscris. Suntem încântaţi să vedem cum a reuşit Spencer să lucreze cu ei şi să creeze imagini remarcabile, precum şi o experienţă de neuitat pentru aceşti oameni”, a spus, la rândul ei, Kirsten Simister, curator al galeriei de artă Ferens.

Născut pe 1 ianuarie 1967, în Middletown, New York, fotograful Spencer Tunick este cunoscut pentru capturile sale cu mulţimi nud. Proiectul său, ”The Sea of Hull”, a avut mai mulţi participanţi decât orice alt proiect pe care l-a realizat în Marea Britanie, precum ”Gateshead”, din anul 2005, şi ”Salford”, în anul 2010.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.