Peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de ţări aflate pe trei continente, dar şi de la Comisia Europeană şi Parlamentul European vor fi prezenţi la Timişoara în weekendul deschiderii oficiale a programului Capitala Europeană a Culturii, din 17-19 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Casa Regală a României va fi reprezentată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu al României.
 
Potrivit unui comunicat de presă de joi al Primăriei Timişoara, comisarul european Adina Vălean va înmâna oraşului premiul Melina Mercouri al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii dacă toate obligaţiile asumate prin dosarul de candidatură au fost îndeplinite cu succes. 
 
De asemenea, peste 200 de jurnalişti străini şi români şi-au confirmat prezenţa la manifestările oficiale din acel weekend.
 
”Le mulţumesc tuturor celor care vor veni la Timişoara pentru a sărbători împreună cu timişorenii titlul de Capitală Europeană a Culturii. Suntem onoraţi de interesul mare arătat Timişoarei în acest an strategic, nu doar pentru noi, ci pentru întreaga ţară. Sunt sigur că Timişoara va impresiona şi câştiga inimile oaspeţilor noştri, atât prin frumuseţea ei, cât şi prin calitatea artistică a programului Deschiderii şi ospitalitatea şi căldura timişorenilor. Şi că cei prezenţi în weekendul de deschidere în oraşul nostru vor spune mai departe povestea curajoasă a Timişoarei multiculturale, inovatoare şi curajoase”, a transmis primarul Dominic Fritz.
 
Astfel, vor participa la ceremonia oficială de deschidere 40 de ambasadori, din care 20 reprezintă ţări din Uniunea Europeană, precum şi europarlamentari, parlamentari români, membri ai Guvernului României şi oficiali de rang înalt de la Comisia Europeană, miniştri ai Culturii şi primari din oraşe europene şi româneşti.
 
Conform programului, în 17 februarie, invitaţii vor participa, de la ora 17:30, la un concert festiv la Palatul Culturii, iar de la ora 19:00 se vor alătura evenimentului principal din Piaţa Unirii, "Sărbătorim Deschiderea", la care sunt aşteptaţi până la 15.000 de timişoreni şi vizitatori. 
 
"Sărbătorim Deschiderea pune în lumină memoria şi identitatea Timişoarei, alături de artişti locali şi internaţionali. Pe scena din Piaţa Unirii vor urca, de la ora 19:00, Doctorul Sinteză şi K-Lu, Implant Pentru Refuz împreună cu Dora Gaitanovici, Adrian Despot, Dan Byron şi ucraineanca Alyona Alyona. Piaţa Unirii va fi animată de spectacolul aerian al celor de la Duchamp Pilot / Muaré Experience, cu secvenţe coregrafice originale şi sofisticate realizate în aer, puse în scenă cu ajutorul sistemelor de siguranţă şi al macaralelor care permit spectacole uimitoare. Programul cu Taraf de Caliu şi oaspeţii lor, care duc mai departe muzica ce i-a făcut unul dintre cele mai apreciate gipsy band din lume. Seara va fi încheiată de DJ-ul berlinez Fritz Kalkbrenner, care îmbină vocea proprie în înregistrări şi spectacole live şi creează un amestec special de house melodic care bucură fanii festivalurilor şi clubberii din întreaga lume", se arată în comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.