Festivalul Película - Latin American Film & Experience 2017, care va avea loc în perioada 13 - 17 septembrie în Bucureşti, se va deschide cu proiecţia filmului ”Maquinaria Panamericana”, în prezenţa regizorului mexican Joaquin del Paso.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul ”Maquinaria Panamericana/Panamerican Machinery” va beneficia de două proiecţii speciale, în prezenţa regizorului, care va asista la sesiuni de Q&A cu publicul român, informează organizatorii.

”Maquinaria Panamericana”, multipremiatul film de debut al regizorului mexican Joaquin del Paso, are un fir narativ plin de umor, care se concentrează pe ultima zi de funcţionare a unei fabrici din Ciudad de México. 

“Sunt extrem de fericit că vin în România, ţară care mi se pare cu totul specială, aşa cum o simt din filmele româneşti. Sper să absorb energia asta care face ca filmele voastre să fie atît de puternice şi intense”, a declarat Joaquin del Paso, care va fi prezent la Bucureşti cu sprijinul Ambasadei Mexicului în România.

Anul acesta, festivalul va pune accent pe Mexic, după ce în 2016 Chile a fost ţara aflată în focus.

“Acest minunat festival este înainte de toate o celebrare a culturii latino-americane. Mexicul înseamnă culoare şi bucurie, iar Película va evidenţia acest lucru în toate formele sale, fie că este vorba de gastronomie, muzică sau creaţiile cinematografice prezentate publicului român, reliefând unicitatea culturală care face din Mexic una dintre cele mai vizitate 10 ţări din lume.”, a spus Arturo Trejo, ambasadorul Mexicului.

Pentru a sărbători 110 ani de la naşterea artistei mexicane Frida Kahlo, în cadrul festivalului va fi relansată cartea “Viaţa secretă a Fridei Khalo”, scrisă de F.G. Haghenbeck şi publicată de editura Nemira. Evenimentul va fi urmat de proiecţia filmului “Frida, Still Life”, realizat de Paul Leduc.

Seria manifestărilor care sărbătoresc cultura mexicană va continua cu expoziţia artiştilor de la Clubul Ilustratorilor, cu tema "Fantasticul şi realitatea în imaginarul mexican", inspirată de "68 voces. 68 corazones", o serie de scurtmetraje de animaţie, creată de Gabriela Badillo şi narată în limbi indigene mexicane. Animaţiile vor fi proiectate în aceeaşi zi, în cadrul aceluiaşi eveniment.

Publicul festivalului PELÍCULA  se va putea bucura sâmbătă, 16 septembrie, de un program de scurtmetraje ce aparţin unor regizori mexicani: ”El jardin de las delicias” (Alejandro Garcia Caballero), ”Domingo” (Raul Lopez Echeverria), ”En la esquina del mundo” (Mariano Rentería Garnica), ”Luz de dia” (Mauricio Calderón), ”El problema de las estrellas binarias” (Juan H. Villar). După proiecţii va urma Fiesta Mexicana.

Selecţia de scurtmetraje din Mexic a fost realizată de Massimiliano Nardulli, Boglarka Nagy şi Dan Becerescu.

Conţinutul programului festivalului este susţinut de reprezentanţii ambasadelor ţărilor din America Latină prezente la Bucureşti: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela şi Uruguay.

Primele 50 de abonamente au fost puse în vânzare pe eventbook.ro. Preţul unui abonament este de 180 de lei. Abonamentul permite accesul la toate filmele şi evenimentele conexe din festival, cu excepţia brunch-urilor - 30 de proiecţii şi 10 evenimente, între care demonstraţii de dansuri, degustări şi expoziţii, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Francez, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Ţăranului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.