Regizorii Octavian Chelaru, Marius Luca, Andra Salaoru şi Ioana Mischie sunt câştigătorii competiţiei de scurtmetraje ”Camera 9”, iniţiată de Cristian Mungiu, fiecare primind câte 20.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juriul competiţiei de scurmetraje ”Camera 9” a desemnat, luni, câştigătorii. Concursul se adresează studenţilor facultăţilor de film din România, într-un demers pentru descoperirea şi susţinerea următoarei generaţii de regizori pasionaţi de cinema-ul de autor.

Dintre cele 39 proiecte cinematogafice înscrise în competiţie de studenţi ai facultăţilor de film din ţară, juriul, format din Cristian Mungiu, Flavia Popa, Luiza Vasiliu şi Tudor Reu, a ales patru dintre ele, fiecare proiect ales urmând să primească o finanţare de 20 000 de lei, precum şi consultanţă din partea profesioniştilor, pentru realizarea sau finalizarea scurt-metrajului înscris în competiţie.

Proiectele câştigătoare sunt ”Petrecere privată” - Octavian Chelaru (UNATC), ”Paştele gâştelor” - Marius Luca (Universitatea Hyperion), ”Emigranţii” - Andra Salaoru (Universitatea Babes-Bolyai) şi ”Cumulonimbus” - Ioana Mischie (UNATC).

Cei patru vor fi îndrumaţi de Tudor Reu în procesul de producţie, Mircea Olteanu va oferi consultanţă pentru etapa de editare, iar pentru sfaturi legate de scenariu, tinerii regizori îl vor avea alături pe Cristian Mungiu.

”Camera 9” este organizată de Scena9, în parteneriat cu Les Films de Cannes à Bucarest şi Cristian Mungiu. 

Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Iniţiativa a generat un trend, festivalul extinzându-se în 2014 la Buenos Aires, sub denumirea Semana de Cine del Festival de Cannes.

În fiecare an, în octombrie, Les Films de Cannes à Bucarest aduce zeci de filme în premieră absolută în România, în peste 100 de proiecţii, unele programate în prezenţa cineaştilor, masterclass-uri, mese rotunde, retrospective şi alte evenimente speciale.

Înfiinţată în anul 2013 de Cristian Mungiu, Asociaţia Cinemascop îşi propune să promoveze filmul de artă şi de autor în rândul publicului din România. Principalul eveniment organizat de Asociaţia Cinemascop este festivalul de film Les Films de Cannes à Bucarest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.