Ovidiu Anton, artistul care ar fi trebuit să reprezinte România la concursul muzical Eurovision, a transmis, vineri, că excluderea ţării din competiţie este nedreaptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dragi prieteni, am primit şi eu într-un final înştiinţarea oficială. Încerc să zâmbesc şi să nu mă ia valul însă... e nedrept.  Eu rămân acelaşi, acelaşi artist sincer, acelaşi luptător care a câştigat prin votul juriului şi al publicului... dar cu toate astea, paradoxal, trebuie să mă declar învins... de cine? de ce ? Corect??? ... nu ştiu cum să o spun frumos acum aşa că mă abţin”, a scris Ovidiu Anton pe pagina lui de Facebook.

European Broadcasting Union (EBU) a anunţat, vineri, că România nu mai are dreptul de a participa la Eurovision 2016, din cauza datoriilor neplătite de televiziunea publică. Datoria, acumulată în opt ani, depăşeşte suma de 10 milioane de euro,

Purtătorul de cuvând al guvernului a anunţat, vineri, că Executivul nu a găsit soluţia tehnică prin care să se facă plata pentru Eurovision. ”Guvernul nu a găsit soluţia tehnică prin care să se facă plata pentru Eurovision şi nu există baza legală care să permită acest transfer, având în vedere că societatea respectivă are multiple datorii”, a declarat, vineri, Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că Societatea Română de Televiziune are datorii multiple şi nu există baza legală pentru a se face transferul, pentru că în acest context s-ar fi sesizat mai multe foruri: ”E o problemă de ani de zile şi adresa a ajuns la noi acum. Cred că e inechitabil să fie acuzat acest guvern. Noi nu am găsit soluţia să facem plata in 24 de ore”, a spus Suciu.

Acesta a precizat că garanţia care se solicita însemna o plată, iar Guvernul nu are o soluţie şi nici nu crede că acest lucru este posibil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.