Lungmetrajul „OSS 117, Alerte rouge en Afrique noire”, regizat de Nicolas Bedos, va fi proiectat la Grand Théâtre Lumière, pe 17 iulie, în încheierea celei de-a 74-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat vineri organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul de prezentare a ultimului film din festival a fost denumit de organizatori „Dernière séance”, iar prin asta se doreşte revenirea la tradiţia galei pentru proiecţia finală. 

Anul acesta, ediţia se va încheia cu premiera celui mai recent capitol din aventurile lui Hubert Bonisseur de la Bath, nume de cod pentru OSS 117, interpretat de Jean Dujardin, care joacă alături de Fatou N’Diaye, Pierre Niney, Natacha Lindinger şi de regretatul Wladimir Yordanoff. Filmul are la bază romanele „OSS 117”, scrise de Jean Bruce

Primele două filme ale seriei - „OSS 117: Le Caire, nid d'espions/ OSS 117: Cairo, Nest of Spies” (2006) şi „OSS 117: Rio ne répond plus/ OSS 117: Lost in Rio” (2009) - au fost regizate de Michel Hazanavicius.

Acest al treilea lungmetraj a fost scris de Jean-François Halin şi regizat de Nicolas Bedos, care a participat în 2019 în selecţia oficială a festivalului cu „La Belle Époque”, în care joacă Daniel Auteuil, Guillaume Canet şi Doria Tillier. Aceasta din urmă va fi acum maestru de ceremonii în festival.

Iniţial programat să fie lansat în cinematografele franceze în februarie 2021, „OSS 117, Alerte rouge en Afrique noire/ From Africa With Love” va rula începând cu 4 august 2021.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va debuta pe 6 iulie, cu proiecţia „Annette”, regizat de Leos Carax. Câştigătorii premiilor vor fi anunţaţi la gala din 17 iulie de juriul prezidat de cineastul american Spike Lee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.