Satira „El buen patrón”, regizată de Fernando León de Aranoa, cu Javier Bardem în rol principal, este propunerea Spaniei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academia spaniolă de film a ales reprezentantul dintr-o listă scurtă de trei filme - „El buen patrón”, regizat de Fernando León de Aranoa, „Madres paralelas”, de Pedro Almodóvar, şi „Mediterráneo”, de Marcel Barrena.

„El buen patrón” relatează o săptămână din viaţa proprietarului unei fabrici de cântare, Básculas Blanco, în cursa pentru premiul de excelenţă antreprenorială al Guvernului regional, în timp ce totul din jurul lui pare să se năruie.

Acest lider local dintr-un oraş anonim este întruchipat de Javier Bardem, care construieşte un personaj manipulator şi seducător ce efectuează tot felul de balanţe personale şi de afaceri fără să înţeleagă dileme morale sau probleme sociale, potrivit El Pais.

„El buen patrón” a fost inclus în selecţia oficială a Festivalului de Film de la San Sebastián 2021 şi va fi lansat în cinematografele spaniole pe 15 octombrie.

Cea de-a 94-a ediţie a galei Oscar este programat să aibă loc pe 27 martie 2022 la Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.