Filmul „Charlatan”, regizat de Agnieszka Holland, care a fost prezentat în premieră la Berlinala de anul acesta, este propunerea Cehiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2021, gală programată să aibă loc în luna aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Charlatan”, cu Ivan Trojan şi Josef Trojan în distribuţie, este bazat pe povestea adevărată a vindecătorului ceh Jan Mikolášek, care şi-a dedicat viaţa tratării celor bolnavi cu plante medicinale. 

Între filmele lui Holland se numără „Bitter Harvest”, nominalizat la Oscar în 1986 la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”, titulatură modificată ulterior în „cel mai bun lungmetraj internaţional”, „Europa Europa” (1990), premiat cu un Glob de Aur şi nominalizat la Oscar pentru scenariu, şi „In Darkness” (2011), nominalizat la Oscar pentru „film în limbă străină”.

În 1993, Holland a realizat primul său film în limba engleză, „The Secret Garden”, produs de Francis Ford Coppola. Ea a regizat şi episoade ale unor seriale americane precum „The Wire”, „The Killing”, „House of Cards” şi „The First”.

Cele mai recente două lungmetraje ale ei, „Pokot” (2017) şi „Mr. Jones” (2019), au fost selectate în competiţie la Berlinală.

Până în prezent, distribuitori din ţări ca Franţa, Spania, Italia, Australia, Israel, Turcia, Germania, Ungaria şi Portugalia au cumpărat drepturile pentru a prezenta filmul în cinematografe. În Cehia, peste 235.000 de oameni au vizionat deja lungmetrajul.

Până în prezent, şi-au anunţat propunerile: Singapore („Wet Season”), Kosovo („Exil”), Georgia („Beginning”), Elveţia („My Little Sister”), Polonia („Never Gonna Snow Again”), Bhutan („Lunana: A Yak in the Classroom”), Taiwan („A Sun”), Ucraina („Atlantis”), Bosnia şi Herţegovina („Quo Vadis, Aida?”), Coasta de Fildeş („Night of the Kings”) şi Luxembourg („River Tales”).

România urmează să anunţe alegerea la începutul lunii noiembrie, potrivit CNC.

Cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar, acordate de Academia americană de film, este programată să aibă loc pe 25 aprilie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.