Turnul Eiffel, Kremlinul, Poarta Brandenburg, Big Ben, Opera din Sydney, Acropole din Grecia şi Palatul Parlamentului de la Bucureşti au rămas în întuneric o oră, sâmbătă, pentru a marca "Ora Pământului", un eveniment care atrage atenţia asupra încălzirii globale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turnul Eiffel, Kremlinul, Poarta Brandenburg, Big Ben, Opera din Sydney, Acropole din Grecia şi Palatul Parlamentului de la Bucureşti au stins lumina sâmbătă pentru a marca "Ora Pământului", un eveniment care atrage atenţia asupra încălzirii globale. 

Cele mai importante monumente şi clădiri din lume au stins lumina în 170 de ţări şi teritorii, la ora 20.30 ora locală. 

Palatul Belvedere, Viena, Austria
Palatul Belvedere, Viena, Austria

Evenimentul, care a ajuns la a 10-a aniversare, este organizat de World Wide Fund for Nature (WWF). 

"Am lansat Ora Pământului în 2007 pentru a arăta conducătorilor lumii că cetăţenii sunt preocupaţi de schimbările climatice. Acel moment simbolizează astăzi o mişcare mondială, amintind cât contează cetăţenii", a subliniat Siddarth Das, director "Earth Hour".



"Acel moment simbolic, care s-a transformat într-o mişcare globală, vorbeşte despre rolul puternic pe care oamenii îl au faţă de ce îi afectează", a mai spus coordonatorul evenimentului. 

Sâmbătă au avut loc tot felul de iniţiative în toate colţurile lumii, la ora locală 20.30, din Bhutan în Ungaria: concert la lumina lumânărilor la Lisabona, cursă de 5 kilometri la Singapore, plantare de arbori în Tanzania. 

Poarta Brandenburg, Berlin, Germania
Poarta Brandenburg, Berlin, Germania

Un număr mare de monumente s-au alăturat mişcării: Empire State Building, piramidele egiptene, clădirea Kremlinului, Acropole, Big Ben şi Parlamentul britanic, Moscheea Albastră din Istanbul, podurile de pe Bosfor, Burj Khalifa din Dubai, Bazilica Sfântul Petru şi Turnul din Pisa, Alhambra din Granada sau clădirea televiziunii chineze din Pekin.

Acropole, Grecia
Acropole, Grecia

La Paris, luminile din Turnul Eiffel s-au stins timp de 5 minute, în prezenţa campionilor sportivi ambasadori la candidatura capitalei franceze pentru Jocurile Olimpice din 2024. 

Opera din Sydney
Opera din Sydney

Fiecare a putut susţine mişcarea, de la distanţă, prin Facebook şi site-ul www.earthhour.org/climateaction, unde şi-au actualizat news feed-ul.

Palatul Parlamentului, Bucureşti
Palatul Parlamentului, Bucureşti

La Bucureşti, Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Palatul Victoria au rămas în întuneric timp de o oră. Oamenii au petrecut în aer liber, cu ocazia "Orei Pământului", sâmbătă, de la ora 17.00, când  au fost organizate activităţi pentru copii în Parcul Izvor. Organizatorii au vrut să marcheze evenimentul şi printr-un tur ecologic cu bicicletele. 

Încălzirea globală cunoaşte un ritm inedit, generat de combustiile de energii (gaz, cărbune, petrol).

Comisia Europeană a stins lumina de
Comisia Europeană a stins lumina de "Ora Pământului"

Vara anului 2016 a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată pe planetă, marcând al treilea record anual consecutiv de căldură. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.