Filmul biografic "Oppenheimer", de Christopher Nolan, a cucerit duminică opt premii la Critics Choice Awards. "Barbie" a urmat cu şase victorii, inclusiv pentru "cea mai bună comedie" şi "cel mai bun cântec" ("I'm Just Ken"). Regizarea franceză a filmului "Anatomie d'une chute" a fost de asemenea premiată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul despre părintele bombei atomice îşi continuă cursa spre premiile Oscar cucerind la Critics Choice Awards trofeele pentru "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" pentru Nolan, "cel mai bun actor în rol secundar" pentru Robert Downey Jr. pe lângă "cea mai bună imagine", "cea mai bună muzică", "cel mai bun montaj", "cele mai bune efecte vizuale" şi "cea mai bună distribuţie".

La ridicarea premiului, Christopher Nolan le-a mulţumit criticilor pentru că "au contribuit la convingerea publicului larg că un film despre fizica cuantică şi apocalipsă merită să fie vizionat".

La rândul său, filmul francez "Anatomie d'une chute", de Justine Triet, şi-a confirmat succesul internaţional după Globurile de Aur de la începutul lunii ianuarie, primind premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Câştigătorul de anul trecut al premiului Palme d'Or, care urmăreşte procesul unei femei acuzate că şi-a ucis soţul, speră să aibă succes la gala Oscar.

Premiile Critics Choice Awards au onorat-o şi pe Emma Stone, care a fost aleasă cea mai bună actriţă pentru rolul Bella din comedia neagră "Poor Theings", după Globurile de Aur.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru Paul Giamatti în "The Holdovers". El se va lupta pentru Oscar cu Cillian Murphy, care îl interpretează pe J. Robert Oppenheimer în filmul lui Christopher Nolan.

"The Bear" şi "Beef" au dominat la categoriile de televiziune, fiecare luând câte patru premii, potrivit Variety. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.