Stevie Wonder, Faith Evans, Aloe Blacc şi Eric Benet i-au adus lui Prince un omagiu public emoţionant vineri, la Los Angeles, prin muzică şi versuri, informează Associated Press (AP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de fani s-au adunat în faţa primăriei din Los Angeles, pentru a-l celebra pe regretatul artist, artiştii interpretând melodii din vastul patrimoniu lăsat de Prince.

Eric Benet, care este căsătorit cu fosta doamnă Prince Manuela Testolini, a cântat "Raspberry Beret", Faith Evans a interpretat "I Feel for You", iar  Aloe Blacc a cântat "Diamonds and Pearls."

"Eu şi soţia mea tocmai o lăsasem pe fiica noastră, Lucia, la şcoală când am aflat vestea morţii", a declarat Eric Benet. "A fost un moment dificil atunci, şi încă mai este, şi cred că şi pentru restul lumii este unul din acele lucruri când nu poţi să ignori". 

Blacc a spus că a admirat munca umanitară a lui Prince, la fel de mult precum talentul lui artistic. "Atât de popular şi de celebru cum a fost, a făcut întotdeauna lucruri nevăzute care să transforme lumea într-un loc mai bun", a spus Aloe Blacc. 

Stevie Wonder a încheiat evenimentul cu interpretarea faimoasei piese "Purple Rain". "Ce viaţă incredibilă, muzică şi moştenire ne-a lăsat", a spus Wonder mulţimii. "Cred că singurul lucru pe care-l putem face în memoria lui Prince este să învăţăm să ne iubim unii pe alţii cu adevărat şi să fim împreună. Nu putem doar să vorbim despre asta, trebuie să fim despre asta". 

Prince a murit, pe 21 aprilie, la vârsta de 57 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota. Investigatorii încă încearcă să determine care a fot cauza neaşteptată care a dus la moartea artistului. 

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din munca unor artişti aparţinând genurilor muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”. Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.