Actriţa Olivia de Havilland, câştigătoare a două premii Oscar, care împlineşte sâmbătă 101 ani, a dat în judecată FX Networks, vineri, la Tribunalul Superior din Los Angeles, spunând că nu şi-a dat permisiunea pentru a fi reprezentată în serialul ”Feud: Bette and Joan”, regizat de Ryan Murphy, şi că modul în care este prezentată i-a afectat reputaţia, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţii actriţei au spus că FX Networks şi Ryan Murphy Productions nu au consultat-o pe artistă în realizarea serialului şi că ea este singura persoană în viaţă care este reprezentată în cele opt episoade.

Olivia de Havilland a fost interpretată de Catherine Zeta-Jones în ”Feud”, în sezonul care prezintă confruntarea din culise dintre două dintre cele mai cunoscute staruri de cinema, Joan Crawford şi Bette Davis, roluri jucate de Susan Sarandon şi Jessica Lange. Serialul prezintă în special conflictul pe care cele două staruri l-au avut în timpul filmărilor pentru “Ce s-a întâmplat cu Baby Jane/ What Ever Happened to Baby Jane?”, în anul 1962.

Criticii de film au apreciat serialul, spunând că reprezintă un candidat puternic pentru nominalizările la premiul Emmy. 

Reprezentanţi ai FX Networks şi ai lui Ryan Murphy nu au răspuns încă la solicitarea Reuters pentru a oferi câte un punct de vedere.

Într-un interviu acordat în luna aprilie pentru The Hollywood Reporter, Ryan Murphy a spus că nu a contactat-o pe Olivia de Havilland în realizarea serialului, pentru că ”nu a vrut să fie nepoliticos cu ea”, cerându-i să îi spună dacă anumite întâmplări au fost reale şi rugând-o să îi spună ce părere are despre anumite detalii ale conflictului.

În plângere, avocaţii actriţei au criticat faptul că în serial Olivia de Havilland, interpretată de Catherine Zeta-Jones, apare acordând un interviu despre care ei spun că nu a avut loc în realitate, deşi producătorii serialului vor ca publicul să creadă că acesta a fost real.

Plângerea mai arată că Olivia de Havilland a fost reprezentată drept o ”bârfitoare demnă de milă” în serial, avocaţii actriţei argumentând că îi este afectată ”reputaţia profesională pentru integritate, onestitate, generozitate, sacrificiu de sine şi demnitate”.

Reprezentanţii actriţei solicită un proces cu juriu pentru a stabili daunele de natură emoţională şi financiară aduse artistei.

”Feud” este al treilea serial de antologie regizat de Ryan Murphy pentru reţeaua de televiziune FX, după ”American Horror Story” şi “American Crime Story”. Serialul va prezenta diferite confruntări cunoscute. 

Olivia de Havilland, în vârstă de 101 ani, este una dintre ultimele actriţe în viaţă din Perioada de Aur a Hollywoodului. Ea este cunoscută mai ales pentru rolul Melanie pe care l-a interpretat în filmul ”Pe aripile vântului/ Gone with the Wind”.

Actriţa a mai jucat în filme precum ”It’s Love I’m After” (1937), “Elisabeta si Essex/ The Private Lives of Elizabeth and Essex” (1939) şi “În viaţa noastră/ In This Our Life” (1942). În anul 1964, Olivia de Havilland a înlocuit-o pe Crawford în thrillerul “Secretul verişoarei Charlotte/ Hush… Hush, Sweet Charlotte”, după ce actriţa a renunţat la proiect, pretinzând că este bolnavă - un subiect ce va fi explorat în ”Feud”.

Olivia de Havilland a câştigat două premii Oscar la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru apariţiile sale în filmele ”To Each His Own” (1946) şi ”The Heiress” (1949).

Actriţa s-a stabilit în Paris în anii 1950, unde locuieşte şi în prezent, şi a avut apariţii publice rare de la retragerea ei din actorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.