O licitaţie care a avut ca temă obiecte, recuzită şi artefacte de la Disneyland a strâns la Los Angeles peste 8,3 milioane de dolari, au anunţat organizatorii, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O maşină originală "Dumbo, elefantul zburător", a fost adjudecată într-o licitaţie Disneyland pentru 483.000 de dolari - de peste patru ori mai mult decât preţul estimat - în timp ce o literă D personalizată de la Hotelul Disneyland a fost achiziţionată de magicianul David Copperfield pentru 86.250 de dolari, a spus casa de licitaţii Van Eaton Galleries. 

Colecţia de 900 de obiecte, pe care organizatorul şi colecţionarul Richard Kraft a numit-o "That's From Disneyland", a fost vizitată de zeci de mii de persoane, fiind expusă într-un fost magazin de articole sportive, afalt în suburbia oraşului Los Angeles. Un cuplu chiar s-a căsătorit aici. 

Kraft, un agent de la Hollywood, a început să colecţioneze obiectele în urmă cu 25 de ani stimulat de nostalgia vizitelor împreună cu fratele său la Disneyland, în sudul Californiei. El a păstrat multe obiecte, inclusiv o maşină Dumbo, în locuinţa sa. 

Jose, un papagal din camera Tiki, a fost vândut contra sumei de 425.000 de dolari. Un vehicul original pentru gondola Skyway din anii 1950, care a fost adjudecată pentru 621.000 de dolari, a stabilit un nou record pentru o licitaţie Disneyland, a precizat casa. 

Kraft a anunţat că va dona o parte din sumă în beneficiul a două organizaţii de binefacere pentru copii care, ca şi fiica sa de 4 ani, suferă de o boală genetică rară, sindromul Coffin-Siris. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.