„Oameni de treabă/ Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian şi Crina Semciuc în distribuţie, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă. Proiecţia programată de la ora 20.00, la Cinemateca Eforie (Bucureşti) va fi urmată de o discuţie cu echipa filmului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Oameni de treabă”, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Paul Negoescu („O lună în Thailanda”, „Două lozuri”, „Povestea unui pierde-vară”) combină elemente de comedie neagră şi thriller pentru a spune povestea unui şef de poliţie, Ilie, aflat la mijlocul vieţii, care trăieşte cu presiunea de a-şi face meseria altfel decât şi-ar dori, iar singurul lui vis rămâne acela de a duce o viaţă liniştită despre care crede ar putea începe dacă şi-ar cumpăra o livadă.

„Din punct de vedere profesional, a fost o experienţă inedită să regizez un scenariu care nu a fost scris de mine, într-un univers neobişnuit pentru mine – povestea petrecându-se la ţară, în nordul Moldovei, în timp ce eu sunt născut şi crescut în Bucureşti, fără să fi avut până acum vreo relaţie cu viaţa la ţară, cu atât mai puţin cu Moldova”, mărturiseşte regizorul Paul Negoescu.

Cu o poveste plasată în nordul României şi filmat în cursul anului trecut în judeţul Botoşani, după un scenariu scris de Radu Romaniuc şi Oana Tudor, „Oameni de treabă” îl are în rolul principal pe Iulian Postelnicu, care a fost atras de scenariu de la prima citire.

„Povestea este pe gustul meu, amestecul ăsta de comic, de ridicol şi de violenţă, asta m-a atras din prima, îmi place mult şi sper să fie la fel receptate de spectatori. (...) Am râs, mi-a fost milă de Ilie, m-a enervat, l-am dispreţuit, l-am înţeles după un timp. Ilie este un ins singur, la jumătatea vieţii, nu are nimic, nu are pe nimeni, e în derută, e un tip disperat, un om care realizează că nu mai are timp să fie ce şi cum visează. Eu dacă aş fi în situaţia lui - şi uneori mă şi simt aşa - aş fi disperat, m-aş agăţa de orice fir de păr, lucru pe care Ilie îl face. E singur, laş, leneş, cel puţin naiv şi poate că nu ţi l-ai dori prieten. „Oameni de treabă” e un titlu ironic şi e bine că e aşa”, spune Iulian Postelnicu.

Despre cum s-a desfăşurat procesul de casting şi cum l-a găsit pe Iulian Postelnicu, interpretul personajului central, Paul Negoescu adaugă: „Am organizat un casting cu majoritatea actorilor români care au în jur de 40 de ani şi care locuiesc în Moldova sau au rădăcini în zonă. Apoi am lărgit selecţia şi printre actori din Republica Moldova, în ciuda faptului că accentul lor este destul de diferit. Până la urmă, când mă pregăteam să caut şi actori din afara regiunii, am aflat că Iulian este născut într-un oraş din sudul Moldovei, unde nu există accent puternic, dar având rude care încă locuiesc acolo, mi-am imaginat că e ceva ce poate învăţa mai uşor. M-am bucurat foarte mult că evenimentele au luat această întorsătură”,

„Oameni de treabă” va ajunge pe marile ecrane din România din 25 noiembrie 2022, distribuit de Bold Film Studio.

„Oameni de treabă” este Produs de Papillon Film şi Tangaj Production (România) în co-producţie cu Screening Emotions (Bulgaria) şi Avanpost Production (România).

Imaginea filmului este semnată de Ana Drăghici, scenografia de Vanina Geleva, de costume s-a ocupat Mălina Ionescu, de machiaj Bistra Kechedjieva, iar de coafură Andreea Lupu. Eugen Kelemen este editorul filmului, iar coloana sonoră a fost realizată de Marius Leftărache. Anamaria Antoci este producătorul filmului, Poli Angelova este co-producător, iar Ana Voicu producător delegat.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.