Văduva muzicianului Chris Cornell, fostul lider al trupei Soundgarden, care s-a sinucis în luna mai a acestui an, l-a angajat pe sculptorul Wayne Toth să realizeze o statuie a artistului care să fie amplasată la Seattle, potrivit Seattle Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toth i-a arătat deja designul lucrării familiei Cornell, statuia fiind gata în şapte luni. Avocatul Mark Johnson caută un loc în care să fie amplasată. Toth este cel care a creat statuia simbol a lui Johnny Ramone de la Hollywood Forever Cemetery.

Toni Karayiannis a scris pe Twitter în iunie: "Lily şi Toni vor ajuta la crearea statuii tatălui lor. Ce mândru ar fi fost de ei!". 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Chris Cornell era căsătorit cu agentul de presă Vicky Karayiannis, cu care avea doi copii - o fiică, Toni, în vârstă de 12 ani, şi un fiu, Christopher, în vârstă de 11 ani. Artistul mai avea o fiică, Lillian Jean, în vârstă de 16 ani, cu prima lui soţie, Susan Silver, de care a divorţat în 2004.

Christopher John Boyle, născut pe 20 iulie 1964, a devenit cunoscut sub numele de Chris Cornell la finalul anilor 1980, fiind unul dintre personajele principale ale scenei grunge. A înfiinţat Soundgarden în 1984. Debutul discografic, ”Ultramega OK”, a venit în 1988, însă faima mondială a cunoscut-o odată cu lansarea pieselor ”Black Hole Sun” şi ”Spoonman”, de pe albumul ”Superunknown” (1994). Alături de muzicieni care aveau să formeze Pearl Jam, Chris Cornell a creat proiectul Temple of the Dog, tribut adus lui Andrew Wood, unul dintre pionierii genului grunge, iar albumul omonim a fost lansat în 1991.

Cariera sa solo a însemnat cinci albume de studio - ”Euphoria Morning” (1999), ”Carry On” (2007), ”Scream” (2009), ”Songbook” (2011) şi ”Higher Truth” (2015).

Chris Cornell a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru piesa "The Keeper", care a apărut în filmul ”Machine Gun Preacher” (2011). Este coautorul cântecului ”You Know My Name”, care a fost tema muzicală a lungmetrajului ”Casino Royale” (2006) din franciza ”James Bond”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.