O statuetă Emmy câştigată de cântăreaţa americană Whitney Houston a fost retrasă dintr-o licitaţie de Television Academy, potrivit căreia trofeul este închiriat laureaţilor, nu dăruit, şi trebuie să se întoarcă în instituţie după moartea persoanei căreia i-a fost acordat, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statueta Emmy a fost inclusă într-o licitaţie a casei Heritage Auctions, într-o colecţie de obiecte şi costume ce i-au aparţinut interpretei Whitney Houston.

Cântăreaţa a primit premiul Emmy în anul 1986 pentru interpretarea melodiei ”Saving All My Love for You”, la gala de decernare a premiilor Grammy.

Înainte de intervenţia Television Academy, o persoană oferise deja, pe site-ul casei de licitaţii, 10.000 de dolari pentru statueta Emmy. Vânzarea a fost oprită de un judecător federal, vineri.

Conducerea casei de licitaţii Heritage Auctions a transmis că va respecta decizia instanţei şi că va returna statueta familiei cântăreţei. 

Whitney Houston a fost găsită decedată, la vârsta de 48 de ani, într-o cameră din hotelul The Beverly Hilton, în California, în anul 2012, cu o zi înainte de gala de decernare a premiilor Grammy.

Interpreta a vândut aproximativ 200 de milioane de albume în întreaga lume şi a avut şapte hituri consecutive pe primul loc în Billboard Hot 100, un record pe care îl împarte cu Madonna, potrivit contactmusic.com.

Între premiile obţinute de artistă se numără şase Grammy, două Emmy, 30 Billboard Music Awards şi 22 American Music Awards.
Whitney Houston a lansat, de-a lungul carierei sale, albume precum ”Whitney Houston” (1985), ”Whitney”(1987), ”I'm Your Baby Tonight” (1990), ”My Love Is Your Love” (1998), ”Whitney - The Greatest Hits” (2000), ”Just Whitney” (2002), ”One Wish: The Holiday Album” (2003), ”The Ultimative Collection” (2007) şi ”I Look to You” (2009).

Artista a avut apariţii şi în filme - ”The Bodyguard” (1992), ”Waiting To Exhale” (1995), ”The Preacher's Wife” (1996) şi ”Cinderella” (1997).
Dincolo de cariera de succes, Whitney Houston a avut o căsnicie turbulentă cu rapperul Bobby Brown şi a avut probleme cu consumul de droguri.

Fiica ei, Bobbi Kristina Brown, a murit pe 26 iulie 2015, la vârsta de 22 de ani, după ce a petrecut mai multe luni în comă. Ea a fost găsită în stare de inconştienţă, fără să reacţioneze la stimulii externi, în cada din reşedinţa ei din Atlanta, în ianuarie 2015. Bobbi Kristina Brown a murit înecată, pe fondul consumului de droguri şi alcool.

Bobbi Kristina Brown a fost înmormântată lângă mama ei, pe 3 august 2015, într-un cimitir din statul american New Jersey.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.