O specie de furnici a primit numele ştiinţific Sericomyrmex radioheadi în semn de omagiu adus trupei britanice Radiohead, informează site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului Phys.org, specia Sericomyrmex radioheadi a fost descoperită în jungla amazoniană din Venezuela de Ana Ješovnik şi Ted R. Schultz, doi cercetători de la Laboratorul de furnici din cadrul Institutului Smithsonian din Washington.

”Am vrut să onorăm astfel muzica trupei Radiohead. Dar, cel mai important, am vrut să recunoaştem eforturilor depuse în activităţile de conservare a mediului înconjurător de membrii trupei, în special în ceea ce priveşte creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului larg în legătură cu încălzirea globală”, a declarat Ana Ješovnik. ”Noile furnici sunt veritabili cultivatori de ciuperci şi sunt înrudite cu mult mai cunoscutele furnici tăietoare-de-frunze”.

Radiohead, o trupă de rock alternativ, a fost înfiinţată în 1985 şi este formată din Thom Yorke (voce, chitară), Jonny Greenwood (chitară), Colin Greenwood (bas, clape), Ed O'Brien (chitară) şi Philip Selway (tobe).

Trupa a cunoscut succesul odată cu lansarea single-ului ”Creep”, în 1992, iar albumul de debut, ”Pablo Honey”, a apărut în 1993. Au urmat alte opt materiale de studio - în rândul cărora se remarcă albumul ”OK Computer” (1997) -, trei premii Grammy şi un MTV Video Music Award.

Cel mai recent album lansat de Radiohead se intitulează ”A Moon Shaped Pool” şi a fost lansat în versiune digitală pe 8 mai 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.